Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за големия финал

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за големия финал
Коментари Харесай

Григор Димитров спря лошата серия срещу Зверев и ще спори за титлата на Мастърса в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за огромния край на шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 в Маями, откакто в полуфиналите отстрани Александър Зверев след триумф с 6:4, 6:7(4), 6:4.
С тази победа първата ни ракета прекъсна серията си от седем поредни провали против германеца, съумявайки да го надиграе едвам за повторно в кариерата си и първи от месец октомври насам.
В допълнение триумфът обезпечи на Григор и триумфално завръщане измежду първите 10 в международната класация, където за последно българинът беше през ноември 2018 година. От идната седмица 32-годишният роден тенисист ще се изкачи най-малко до 9-ата позиция в подреждането, а при успех и във финала ще прогресира до №7.
Двубоят започва равностойно, като в откриващите минути и двамата тенисисти сервираха чудесно, което им позволяваше бързо да печелят подаванията си. Първото по-сериозно затруднение пред Григор пристигна в петия гейм, когато той трябваше да отразява точка за пробив, само че се оправи безпогрешно. В идващите минути още веднъж минаха под контрола на сервиращите, с цел да се стигне до десетия гейм. Зверев се опитваше да стигне до 5:5 и всичко за него потегли по проект, повеждайки 30:0, само че ужасно воле на Димитров му оказа помощ да се закачи в гейма. Последваха три поредни грешки от ракетата на германеца, които от своя страна разрешиха на нашето момче да осъществя брейк и да завърши първия сет при 6:4 в своя изгода.
Втората част още веднъж мина под знака на превъзходството на сервиращите, като този път опциите за пробив изцяло отсъстваха и по този начин закономерно се стигна до тайбрек. За страдание, решителният гейм се разви извънредно неподходящо за Гришо, който позволи да изостане с 1-4 точки и до края Зверев не изпусна самодейността, с цел да изравни резултата в дуела след 7:6(4).
Последният трети сет стартира мъчно за българина, който в четвъртия гейм беше изправен пред точка за пробив. Григор обаче се измъкна от обстановката, стигна до 2:2, а по-късно дочака своя момент в седмата част, когато заигра по-агресивно и съумя да си обезпечи два брейкбола. Още при първия най-хубавият ни тенисист потегли самоуверено напред, а след контакт на топката с мрежата беше заставен да покаже своя необикновен инстикт, пласирайки впечатляващо воле за задатък от 4:3. Димитров затвърди брейка за 5:3, а в десетия гейм получи опция да сервира за успеха и стигна до нея с безапелационен гейм на 0, класирайки се за финала в Маями.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР