Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на финала на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на финала на
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира на финала в Ротердам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на финала на шампионата от сериите АТР500 в Ротердам, откакто противникът му Давид Гофен се отхвърли поради травма.

Димитров взе първия сет с 6:3, а при започване на втория Гофен се контузи по безразсъден метод. Той нарани лявото си око с топката при опит за бекхенд и не съумя да продължи мача.

Преди Гофен да се откаже българинът сподели доста добра игра. Беше постоянен на сервиз и елементарно завоюва подаванията си, успявайки да пробие противника си и да поведе с 4:1 гейма единствено за 21 минути игра. До края на сета той нямаше проблем и съумя да затвори първата част с 6:3 гейма.

Гофен съумя да вземе първото си подаване във втория сет на нула.

В началото на втория гейм Димитров направи минаващ форхенд, който Гофен опита да парира с бекхенд воле, само че топката отскочи в лявото му око.

Белгиецът се нуждаеше от медицински таймаут, само че не съумя да продължи мача и напусна корта, с цел да му бъде оказана по-сериозна помощ.

На финала българинът чака спечелилия от срещата сред Роджър Федерер и Андреас Сепи.

С класирането си на полуфинала 36-годишният швейцарец ще се върне на лидерската позиция в международната класация, като по този метод стана най-възрастният №1 в историята на тениса.

36-годишният Федерер усъвършенства досегашния връх, който принадлежеше на Андре Агаси. Амриканецът оглавяваше ранглистата през 2003 година, когато беше на 33.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР