Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се изправя срещу Франсис

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се изправя срещу Франсис
Коментари Харесай

Григор Димитров - Франсис Тиафо 3:6, 5:6, Гришо върна пробива във втория сет

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се изправя против Франсис Тиафо в четвъртфинален дуел от последния за годината шампионат от " Големия шлем " - US Open.

Двубоят е втори от късната стратегия на стадион " Артър Аш ", където началото е в 2 часа българско време с дуела сред олимпийската шампионка от игрите в Париж Чжън Цинвен (Кит) и финалистката в този шампионат през предходната година Арина Сабаленка (Блрс).

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати за повторно в кариерата си, откакто пречупи съпротивата на Андрей Рубльов за крайното 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3 за три часа и 40 минути здрава борба на " Артър Аш Стейдиъм ". 
 Гришо с отличен късмет да продължи доста напред на US Open след отпадането на Ноле и Алкарас
Гришо с отличен късмет да продължи доста напред на US Open след отпадането на Ноле и Алкарас

Александър Зверев е най-високо ранкираният състезател, останал в тази част от схемата

Титаничният им конфликт мина през голям брой обрати, а Григор показва невероятна психическа и физическа резистентност, спомогнали му за превъзмогването на класния съветски играч. Припомняме, че преди този момент Гришо поредно надделя Кириан Жаке, Ринки Хиджиката и Талон Грикспор без да загуби сет. Най-доброто класиране на българина в Ню Йорк е полуфинал от 2019 година, когато отстъпи на Даниил Медведев.

За да стигне до етапа на четвъртфиналите на US Open, Тиафо поредно отстрани Александър Ковачевич, Шевченко, Бен Шелтън и Алексей Попирин, който пък от своя страна сервира изненадата, изхвърляйки Новак Джокович.

Григор и Тиафо имат четири мача между тях, като салдото е 3-1 победи в интерес на 33-годишния хасковлия. Последният им дуел бе на Уимбълдън предходната година, когато първата ни ракета завоюва безапелационно в три сета.

Победителят от двойката ще премери сили на полуфинал против Тейлър Фритц, който по-рано победи Александър Зверев с 3-1 сета.
 Непримирим Григор Димитров не позволи поврат против Рубльов и се класира за 1/4-финалите на US Open!
Непримирим Григор Димитров не позволи поврат против Рубльов и се класира за 1/4-финалите на US Open!

Българинът преодоля и физически проблеми

Мачът ще бъде проследен онлайн в ТОПСПОРТ!
Сортирай

преди 3 минути
5:6
Българинът стартира по ослепителен метод идващия гейм и поведе с 30:0, само че Тиафо обърна развоя на събитията. Стигна се до тъждество, но французинът бързо завоюва две точки и принуди Гришо да сервира за вкарване на втория сет в тайбрек. 

преди 8 минути
5:5
Григор не беше доста безапелационен в сервис-гейма си, само че в последна сметка го затвори на 30 и изравни резултата.

преди 14 минути
4:5
В гейм №9 на втория сет станахме очевидци на страхотни разигравания и превъзходни удари от двамата състезатели, а това докара до тъждество 40:40. Гришо доближи до точка за пробив, само че не се възползва и геймът отиде на сметката на Тиафо. 
 Снимка 681253
Източник:

Последно обновяване в 05:34 ч. на 04.09

преди 22 минути
4:4
Тиафо имаше опция още веднъж да пробие, откакто поведе с 40:30 при подаването на Григор, само че българинът се оправи с сложната обстановка и завоюва гейма.

преди 30 минути
ПРОБИВ! 3:4!
Григор спря дъха на всички фенове по трибуните при първата точка в идващия гейм, откакто изигра един свръхестествен бекхенд по правата от доста сложна позиция. Българинът завоюва и идната точка, достигайки до 30:0 в своя изгода. Тиафо се събра и изравни, само че Димитров въпреки всичко доближи до първата си точка за пробив в мача, от която за жалост не се възползва. Последва нова опция, само че и тя беше пропиляна. От третия късмет Гришо въпреки всичко съумя и пробивът е върнат - 3:4!

преди 38 минути
2:4
Първи гейм на 0 в мача! Гришо най-накрая откри първия си сервис и понижи изоставането си в сета.

Последно обновяване в 05:10 ч. на 04.09

преди 41 минути
1:4
Франсис Тиафо затвърди безпроблемно пробива.

преди 43 минути
Побив за Тиафо - 1:3
Григор Димитров поведе с 15:0 при своето подаване, само че направи две двойни неточности, а по-късно изкара топката в навън от елемнтарна позиция. Тиафо доближи до две точки за пробив, като се възползва още от първата и поведе с 3:1.
 Снимка 681252
Източник:

Последно обновяване в 05:35 ч. на 04.09

преди 49 минути
1:2
Американецът загуби първата точка при своето подаване, само че по-късно не даде нито една повече на нашето момче и поведе с 2:1 гейма.

преди 51 минути
1:1
Най-после видяхме един спокоен сервис-гейм за Гришо и той го затвори, оставяйки Тиафо на 15.

преди 55 минути
0:1
Тиафо сервира добре в първия гейм на втория сет и поведе в резултата.

преди 57 минути

На трибуните на " Артър Аш Стейдиъм " е легендата на тениса Роджър Федерер, който следи с интерес дуела в компанията на Тим Хенман.
 Снимка 681248
Източник:

Последно обновяване в 04:52 ч. на 04.09

преди 58 минути
Още един пробив и сет за Тиафо - 3:6
Гришо стартира по ужасяващ метод сервис-гейма си и Тиафо доближи до 3 сетбола при 0:40. Димитров съумя да изравни, само че направи двойна неточност, а по-късно сгреши от форхенд, изпращайки топката в мрежата и първият сет отиде на сметката на американеца.
 Снимка 681247
Източник:

Последно обновяване в 04:50 ч. на 04.09

преди 1 час
3:5
Американецът сервира с нови топки в гейм №8, Григор доближи до 30:30, само че силите не му стигнаха за нищо повече.

преди 1 час
3:4
Григор още веднъж не беше безапелационен при своето подаване и се стигна до 40:40. В последна сметка съумя да си вземе гейма и резервира интригата в сета жива.

преди 1 час
2:4
Тиафо затвърди пробива, откакто затвори своя сервис-гейм на 30.

преди 1 час
Пробив за американеца - 2:3
В гейм №5 видяхме и първия пробив в мача. Гришо не беше безапелационен при подаването си, не сервира добре и Тиафо доближи до две точки за пробив при 15:40. Българинът изравни, само че идващите две точки отидоха на сметката на американеца и той поведе с 3:2 гейма.
 Снимка 681251
Източник:

Последно обновяване в 04:42 ч. на 04.09

преди 1 час
2:2
Тиафо явно беше раздразнителен от развоя на събитията в предния гейм и позволи две неточности, с които Гришо поведе с 30:0 при неговото подаване, само че по-късно се събра и завоюва гейма.

преди 1 час
2:1
В третия гейм Григор не стартира безапелационно и Тиафо съумя да поведе с 30:0, само че нашето момче сподели темперамент и докара нещата до тъждество - 40:40. Американецът първи имаше опция да пробие, само че сгреши смач на мрежата и Димитров още веднъж изравни. Последва нова замяна на точки и в последна сметка този 9-минутен гейм отиде на сметката на българина.

преди 1 час
1:1
Американецът загуби първата точка при своето подаване, само че бързо завоюва идващите четири и изравни резултата.

преди 1 час
1:0
Двубоят стартира по отличен метод за Гришо, който наниза два аса и поведе с 30:0. Последваха две неточности от форхенд и Тиафо изравни. Българинът въпреки всичко не се тормози и записа първия гейм на сметката си.

преди 1 час

Григор Димитров завоюва жребия и избра да сервира първи в мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР