Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се изправя срещу австралиеца

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се изправя срещу австралиеца
Коментари Харесай

ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО: Григор Димитров в битка за първи финал през годината

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се изправя против австралиеца Джордан Томпсън във втория полуфинал на шампионата от категория ATP 250 на твърди кортове в Бръзбън. Срещата ще започва минути след 12:30 часа българско време и ще я проследим онлайн в уеб страницата.

Това ще бъде трети дуел сред двамата, като досега Григор и Томпсън имат по един сменен триумф. При победа българинът, който е втори подложен в схемата, ще се класира за край в шампионата за трети път. Там го чака лидерът в схемата Холгер Руне от Дания, който победи руснака Роман Сафиулин с 6:4, 7:6 (0) за час и 37 минути игра.

Димитров отстъпи пред Анди Мъри в разногласието за трофея през 2013-а, а през 2017-а година победи след триумф над Кей Нишикори.

По пътя към ½-финала тази година Григор в профил точно Мъри и германеца Даниел Алтмайер, преди да отстрани и представителя на домакините Ринки Хиджиката на ¼-финалите в петък. 29-годишният Томпсън, който е 55-и в международната класация, пък се оправи с някогашния международен №1 Рафаел Надал в предходния кръг и лиши почитателите от зрелищен конфликт сред испанеца с първата ракета на България.

Semi-finals calling
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР