Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, продължава похода си в

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, продължава похода си в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тежък мач на Григор срещу Пол на Australian Open 2020

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, продължава похода си в Australian Open 2020. Във втория кръг от шампионатите на първия Голям шлем за годината родният тенисист играе против 22-годишния американец Томи Пол на втория по величина корт „ Маргарет Корт Арина”. В първия сет американецът завоюва с 6:4, откакто съумя да пробие Димитров в деветия гейм. Във втория още веднъж той завоюва, само че този път с тайбрек след 7:6(6).

Срещата започва чудесно за Григор, който стартира със сервис, а геймът беше извоюван на 0. Двубоят се движеше гейм за гейм като Димитров вземаше подаванията си много по-лесно от противника. При 3:2 в интерес на българина той имаше опция да пробие противника си, само че Пол се оправи и изравни до 3:3. След замяна на по гейм се стигна до 4:4. По сходство на първата среща против Лондеро в 9-ия гейм Димитров беше продънен и Пол сервира за първия сет. и го завоюва, с цел да поведе с 1:0 сета.

При 2:2 гейма във втория сет Пол поведе с 30:15, Димитров обърна до 40:30, само че американецът изравни, след което получи и преимущество, само че Григор съумя да изравни, а по-късно и да си вземе гейма, с цел да поведе с 3:2 след към 7 минути игра в този пети гейм, като сетът върви без пробиви. При 4:3 в интерес на Григор той поведе с 30:15 при сервис на противника, само че американецът не разреши да бъде продънен и изравни до 4:4. В деветия гейм при сервис на Димитров, Пол взе задатък с 40:15, само че с невероятна игра българинът си взе подаването и поведе с 5:4, а последната точка беше извоювана по превъзходен метод от Димитров след поредност от къси топки.

След нова замяна на геймове се стигна до 6:6, а тайбрекът би трябвало да дефинира спечелилия в този втори сет. Григор поведе с 4:0 след два минипробива, само че Пол се върна в играта до 3:4, а по-късно и изравни точките до 5:5. В последна сметка американецът сподели по-здрави нерви и завоюва с 8:6 в тайбрека, с цел да вземе сета със 7:6 и да поведе с 2:0 сета.

Тази намира се явява първа за Гришо против играча под №80 в международната класация. В първия кръг нашият тенисист надигра в четири сета Хуан Игнасио Лондеро , до момента в който Томи Пол също в четири сета продължи напред, надигравайки аржентинеца Леонардо Майер.

Ако Григор преодолее Пол, то в третия кръг ще се изправи против финалиста от Sofia Open 2019 Мартон Фучович, който победи Яник Синер с 3:0 сета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР