Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава днес участието си в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава днес участието си в
Коментари Харесай

Григор излиза в ранния следобед за мача си от втория кръг на Ролан Гарос

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава през днешния ден присъединяване си в Откритото състезание на Франция. Негов противник във втория кръг ще бъде 57-ият в ранглистата на ATP американец Джаред Доналдсън. Мачът им е втори за деня на Корт №18 и ще стартира след края на дуела сред Зарина Дияс (Казахстан) и (№21) Наоми Осака (Япония). Програмата там се открива в 12,00 часа българско време, което значи, че хасковлията и американецът евентуално ще излязат на корта към 13,30-14,00 часа.

На старта Доналдсън завоюва в пет сета против Николас Джари (6:3, 4:6, 3:6, 6:3, 6:4) и заслужи за първи път в професионалната си кариера място във втората фаза на най-важния шампионат на клей.

Доналдсън се разграничава от своите сънародници по това, че най-силните му черти не са мощен и стабилен сервис, и мощен форхенд, а тъкмо противоположното - забележителен ретур и много добър бекхенд за представител на американската школа. Силата на ударите му също е за завиждане, само че клеят несъмнено не е обичаната му настилка.

През този сезон това в действителност е едвам втората му победа на алено - другата бе над Денис Истомин в първи кръг на тенис шампионата от сериите АТР250 в Женева. В първи кръг в Монте Карло той отпадна от Адриан Рамос, в Барселона на старта бе спрян от Рожерио Дутра Силва, в Мадрид отстъпи на Роберто Баутиста-Агут, в Рим - на Пабло Кареньо Буста. В Женева само той преодоля първото си затруднение, само че по-късно бе изумен от Стан Вавринка.

Доналдсън няма купа в кариерата си на равнище АТР, като е печелил “Чалънджър” в Хавай. Той няма дуел против някого от “Голямата четворка”, а през 2018-а най-хубавото му показване е полуфинал в Акапулко (АТР500), а единственият различен шампионат, в който е записал повече от два мача, е в Маями, където Жоао Соуса го стопира на 1/16-финалите. В Акапулко точно той за първи път в кариерата си стигна полуфинал от каквато и да е категория на АТР. Най-доброто му достижение на “Голям шлем” е трети кръг на US Open 2016 и трети кръг на “Уимбълдън” 2017, а този сезон на Australian Open отпадна още в първия си мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР