Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров премина първия кръг в Париж след победа в три сета над Ришар Гаске |

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на шампионата от сериите Мастърс в Париж с награден фонд 3 милиона евро, откакто се наложи над френския деец Ришар Гаске с 6:1, 4:6, 6:2, заяви Българска телеграфна агенция. 

Срещата продължи час и 47 минути, а Димитров имаше компликации единствено в избрани моменти от втория сет. Неговият идващ противник е Карен Хачанов (Русия).

Димитров завоюва първия сет за по-малко от половин час. Точно 28 минути му бяха нужни, с цел да направи два пробива- за 3:1 и за 5:1, а по-късно да затвърди превъзходството си. Преломният миг беше тъкмо в четвъртия гейм, когато българинът пропусна три точки за пробив, с цел да завоюва при четвъртия опит.

Във втория сет Димитров опита да осъществя ранен пробив и по подобен сюжет да вземе преднина. В третия гейм той пропусна три сходни благоприятни условия и след два пъти 40:40 опитният французин завоюва подаването си.

След това двамата започнаха да си вземат умерено подаванията, като това се резервира до 5:4 за французина. В 10-ия гейм като че ли от нищото, Григор Димитров стартира да прави необясними неточности, изкара няколко топки в навън. На два пъти пред Гаске се отвориха две благоприятни условия за пробив, което си беше и сет-бол. И при третия си опит той съумя и завоюва тази част с 6:4.

На старта на третия сет Григор Димитров съумя да осъществя и първия си бекхенд-уинър в мача, провокира две неточности на французина и дръпна с ранен пробив- 1:0. Силната му серия продължи и във втория сет, където завоюва на нула.

Двамата размениха по едно подаване, а в четвъртия гейм Григор пропусна първата точка за пробив. Гаске се възползва и избави подаването си.
След това Григор се възползва от втория от двата брейк-бола и и направи пробив за 5:2. Ришар Гаске загуби централизация в тези моменти, от което българинът се възползва по най-хубавия метод. В последния гейм Григор завоюва от първия си мач-пойнт, който се откри пред него.
Руснакът Хачанов започва с победа на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " във френската столица Париж, откакто се наложи над шведския квалификант Микаел Емер с 6:4, 7:5 за 1:48 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР