Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна изненадваща победа над шампиона

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна изненадваща победа над шампиона
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Медведев и е на четвъртфинал в Индиън Уелс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров реализира изненадваща победа над първенеца от Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати Даниил Медведев.

В осминафиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс българинът в профил втория в международната класация руснак с 2:1 сета.

Въпреки че срещата не стартира по най-хубавия метод за Григор Димитров, този път той съумя да направи цялостен поврат и триумфраи след 4:6, 6:4 и 6:3 след близо два часа и петнадесет минутиигра.

Негов противник на четвъртфиналите в Индийн Уелс ще бъде Хуберт Хуркач от Полша. Той в профил руснака Аслан Карацев с 6:1, 6:3 за към един час.

Топ ракетата ни към този момент може да се похвали с две победи над Даниил Медведев, откакто го бе побеждавал и в " Куинс " през 2017г. Руснакът има три триумфа против Димитров.

Това е първи четвъртфинал, на който ще играе най-хубавият ни тенисист през тази година от сериите " Мастърс ". За последно той стигна до четвъртфинали на шампионата в Рим 2020.

Това е и първа победа на Димитров над тенисист от топ 2 на света от 2016-а насам, когато още веднъж на американска земя, само че в Маями, българинът съкруши Анди Мъри.

Успехът на Димитров ще го придвижи с две места до 26-та позиция в международната класация.

Първият сет

Първият сет стартира без изненади. Медведев поведе след първия геймслед пробив в подаването на Димитров за 0:1, а по-късно завоюва своя сервис гейм, с цел да усили преднината си до 0:2.

Григор съумя да стабилизира представянето си и да понижи до 1:2, а в четвъртия гейм стигна до първия си брейкпойнт, който обаче не съумя да осъществя - 1:3.

В остатъка от първата част и двамата печелеха подаванията си, а това докара и до триумфа на Медведев - 4:6.

Вторият сет

Очаквано и вторият сет стартира с пробив на Медведев, само че Димитров съумя да върне брейка още в идващия гейм. Той заслужи овциите на публиката и на съперникаси след необикновено осъществяване на удар сред краката.

Пробивите продължиха да валят, като в два от идващите три гейма те бяха на сметката на Медведев и по този начин първенецът от US Open поведе с 1:4гейма.

Успехът му изглеждаше лесна задача, само че този път явно Григор не мислеше по този начин. Той съумя да върне брейкаи да понижи до 2:4. След това взе своя сервис гейм за 3:4и направи още един пробив за 4:4.

Руснакът изглеждаше прекършен и грешеше постоянно, а след гейм на нула в интерес на Димитров за 5:4, Медведев трябваше да сервира за оставането си в сета. Той не съумя и загуби със 6:4.

Третият сет

Така се стигна до решителния трети сет, в който Григор поведе бързо с 3:0 гейма.

Медведев върна едни за 3:1, само че най-хубавият ни тенисист съумя да вземе идващите два и да поведе с 5:1.

Руснакът не се съобщи и върна пробива, а по-късно съумя да завоюва гейм след закъснение от 15:30 за 5:3.

Димитров сподели класа и след извоювано подаване на нула ликува за триумфа с 6:3гейма и победа в три сета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР