Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна чиста победа с 3-0

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна чиста победа с 3-0
Коментари Харесай

Гришо безапелационен срещу Ивашка

Най-добрият български тенисист Григор Димитров реализира чиста победа с 3-0 сета (6:3, 6:4, 6:4) над Иля Ивашка от Беларус и се класира за третия кръг на Уимбълдън. Бълагринът стига до тази фаза на елитната конкуренция за първи път от 2017 година насам.

След като през вчерашния ден българският тенисист записа чист триумф над японския квалификант Шо Шимабукуро, през днешния ден той стори същото против Ивашка, въпреки и успеха му да пристигна по-трудно.

Ивашка реализира ранен пробив в първия сет и поведе с 3-1, само че по-късно Димитров влезе в серия от пет следващи гейма, с цел да вземе тази част. Във втория сет Григор осъществя един пробив и бе постоянен на личен сервис, с цел да стигне до 6-4. Третата част вървеше без пробиви до 3-3, когато първата ракета на България взе подаването на противника си, само че незабавно по-късно изгуби преимуществото си. Все отново Димитров още веднъж стигна до пробив за задатък от 5-4 и затвори мача на личен сервис по-късно над два часа игра. В заключителния гейм Димитров пропусна шест мачбола, преди да завоюва мача.

По този метод Григор Димитров записа своята победа номер 81 в шампионатите от Големия шлем и се класира за третия кръг на Уимбълдън. В събота той ще се изправи против американеца Франсис Тиафо, подложен под номер 10 в главната скица, в борба за място в осминафиналите. Това ще бъде четвърти мач сред двамата, като досега Григор води в салдото с 2-1.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР