Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 3:0 сета №46

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 3:0 сета №46
Коментари Харесай

Григор Димитров продължава на Ролан Гарос без загубен сет

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 3:0 сета №46 в света Емил Русувуори в мач от втори кръг на Ролан Гарос. Гришо продължава на шампионата в Париж без изгубен сет, като през днешния ден победи финландския си противник с 7:6(4); 6:3; 6:4.

До момента Димитров и Русувуори не  бяха играли един против различен и българинът имаше усложнения единствено в първия сет, който взе след тайбрек.

32-годишният хасковлия на два пъти пропиля пробив задатък първоначално. При задатък от 5:3 гейма Димитров позволи спад и взе единствено 1 от идващите 14 разигравания, като пропусна и опцията да затвори сета на личен сервис при 5:4. Българинът въпреки всичко съумя да стигне до тайбрек, в който направи основна серия от четири следващи разигравания, с цел да дръпне с 6:3 и това се оказа решаващо.   

Във втората част хасковлията навакса ранен пробив пасив и с четири поредни гейма пое контрола, с цел да вземе в следствие и сета. 

Преди началото на третата част Руусувуори изиска медицински таймаут поради проблем в лявото бедро. При подновяването на играта финландецът удържа мъчно подаването си, само че по-късно Димитров направи серия от три следващи гейма, с цел да поведе с 3:1. 46-ият в света скандинавец не се съобщи и съумя да върне брейка за 3:3, само че незабавно по-късно в маратонски гейм, минал през пет равенства, българинът още веднъж излезе с пробив напред и до края не позволи да бъде застигнат, с цел да доближи за седми път до третия кръг от 13 участия на " Ролан Гарос ".

С триумфа хасковлията заработи 142 иляди евро и 90 точки за международната класация, в която заема 29-ото място. 

Димитров се стреми се към равнене на най-хубавото си достижение от 2020 година, когато доближи до четвъртия кръг, а идващият му противник ще бъде спечелилият от дуела сред номер 8 Яник Синер (Италия) и Даниел Алтмайер (Германия), които сега започват съдбоносен пети сет.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР