Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 2:1 (6:4, 6:7

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 2:1 (6:4, 6:7
Коментари Харесай

Серията продължава! Феноменален Григор Димитров подчини Зверев и е на финал в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 2:1 (6:4, 6:7 (4), 6:4,) сета Александър Зверев и се класира на финала на шампионата от сериите Мастърс.
Прочетете още
Двубоят започва без пробиви - 3:3. До 5:4 за Гришо също нямаше пробиви, само че българинът съумя да пробие в най-подходящия миг и след 6:4 поведе в сетовете.

Във втория сет също нямаше пробиви до 3:3. Отново се стигна до 5:4 за Григор и той принуди Зверев да сервира за оставане в мача. Първата ни ракета стартира отлично гейма и поведе с 30:0, само че немецът съумя да се измъкне и остана в дуела - 5:5. Българинът завоюва подаването си на нула и още веднъж принуди Зверев да сервира за оставането си в мача. Немецът още веднъж имаше усложнения, само че съумя да вземе гейма и втората част влезе в тайбрек. 

В тайбрека Зверев поведе с 4:2 точки, стигна до геймбол и макар, че Гришо избави два геймбола след 7:4 немецът взе тайбрека и изравни сетовете.

Третият сет също беше без пробиви до 3:3. Григор изигра страховит гейм и съумя да пробие за 4:3. Българинът беше безапелационен при подаването си и го взе на нула - 5:3. Зверев съумя да остане в мача и взе подаването си - 5:4. Така Григор сервираше за продобиване на дуела и място на финала. Първата ни ракета завоюва мача след 6:4 и се класира в за финала. 

Освен това Гришо се завърна и в топ 10 на международната ранглистата и ще е най-малко 9-ти от понеделник.

Григор Димитров ще играе на финала в шампионата против италианеца Яник Синер. 

Григор си обезпечи 585 000 $ от наградния фонд и 650 точки за ранглистата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР