Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Холгер Руне с 6:3

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Холгер Руне с 6:3
Коментари Харесай

Григор Димитров е четвъртфиналист в Пекин след победа над световния №4

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Холгер Руне с 6:3 7:5 на шампионата в Пекин на твърди кортове от сериите АТП 500 с награден фонд 3 633 875 $, заяви Българска телеграфна агенция. Мачът продължи час и 32 минути. Това бе първи триумф на Димитров против Руне, който по-рано през годината го бе победил на осминафиналите на " Уимбълдън ".

Така българинът финален си обезпечи присъединяване на четвъртфиналите на шампионата, където ще играе против италианеца Яник Синер.

Мачът стартира отлично за българския тенисист, който проби датчанина още в първия гейм, а по-късно серията му продължи и в идващите, като в границите на 18 минути Димитров към този момент водеше с 4:0.

Руне доста мъчно съумя да вземе подаването си в петия гейм, само че по-късно завоюва и идващите два и понижи на 4:3. Дори в осмия гейм младият Руне имаше късмет за пробив и равнене, само че българинът се оправи с това, а по-късно съумя да се възползва от третия си сетбол при сервис на Руне и да затвори частта при 6:3 за 43 минути.

Това даде опция на Григор да сервира при започване на втория сет и той записа чест гейм за 1:0. След това всеки от двамата взимаше подаването си с добър сервис, като резултатът стигна до 5:4 за българина. В деветия гейм Димитров поведе с 30:0 и беше на две точки от успеха, само че Руне съумя да направи няколко положителни сервиса и разигравания, като в последна сметка изравни.

Димитров още веднъж взе сервиса си, а по-късно поведе и с 40:0 при подаване на датчанина, при което имаше три мачбола. Руне избави първите два, само че Григор Димитров съумя да завоюва продължителното разиграване, с което и целия мач.

Българинът направи по-малко печеливши удари - 18 против 23, само че бе по-добър при точките на при точките на втори сервис, при ретурите и при сервирането.

Григор Димитров и Яник Синер са си разменили по една победа, като българинът печели на " Мастърс " в Рим преди три години, само че италианецът уважили на тазгодишния " Мастърс " в Маями с 6:3, 6:4.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР