Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Даниил Медведев в двубой

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Даниил Медведев в двубой
Коментари Харесай

Невероятен Гришо се разправи с Медведев в Париж!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Даниил Медведев в дуел от втория кръг на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Париж.

Гришо се наложи с 2-1 сета (6-3, 6-7(4), 7-6(2)) против международния №3. Това е осма победа на Димитров над състезател от топ 10 през годината.

Преди седмица българинът и руснакът се срещнаха във втория кръг и на шампионата във Виена. Тогава успеха бе за Медведев, който завоюва след поврат в три сета. Сега обаче тя бе за българина, който завоюва за трети път в общо десетте мача посред им и за пръв път от 2021 година насам.

Днешната среща стартира по метод, доста подобен от тази преди седмица. В първия сет Димитров контролираше играта напълно и не остави никакви очаквания на Медведев за спечелването му.
 Снимка 640147
Източник:

Българинът започва с три следващи гейма на сметката си и въпреки Медведев да върна пробива и да понижи до 2:3, незабавно последва нов брейк в интерес на 32-годишния Димитров. До края на сета двамата задържаха подаванията си и по този начин някогашният номер 3 в света поведе след 6:3. Голямата разлика сред двамата пристигна от броя на печелившите удари, които в първия сет бяха 13:2 в интерес на Димитров. Медведев обаче съумя да стабилизира представянето си във втория сет. Руснакът бе първият, който стигна до пробив и поведе с 5:2 гейма.

В този миг в играта на българина настъпи нов напредък и той стигна до равнене за 5:5, като в това време избави и два поредни сетбола на собствен сервис.

Изравняването на резултата изнерви Медведев и той стартира да пробва да унищожи ритъма на игра на противника си. Руснакът би сервис, до момента в който Димитров още не бе заел позиция за посрещане, което докара до освирквания от страна на публиката. Медведев сподели на съдията на стола, че при тези условия няма да играе и седна на скамейката. Чак след успокояването на публиката и след диалог с Димитров руснакът се съгласи да продължи играта.

В 12-ия гейм на втория сет се стигна до още четири сетбола, които Димитров още веднъж отрази. При свое подаване той изосаваше с 0:40. Тогава обаче роденият в Хасково тенисист вкара няколко отлични сервиса, които му разрешиха да се избави и да форсира тайбрек.
 Зверев и Хуркач с победи в Париж
Зверев и Хуркач с победи в Париж

До 5:4 в интерес на Медведев играта вървеше точка за точка, само че удар от бекхенд на Димитров прати топката в мрежата. Това даде още два шанса на противника му да затвори втория сет и при първия от тях той съумя да го направи с минаващ удар по правата.

Загубата на втория сет обаче не повлия негативно на Димитров по никакъв метод. Българинът се върна към най-хубавата си игра и непрекъснато поставяше напрегнат многократния финалист в шампионатите от Големия шлем. Българинът пропусна две точки за пробив във втория гейм, само че в шестия доближи до още една опция и този път съумя да я осъществя, с цел да поведе с 4:2 гейма.
 Снимка 640146
Източник:

Най-драматичните моменти в мача обаче занапред предстояха. Димитров поведе с 40:15 на собствен сервис при 5:3 гейма в негова изгода, само че пропусна четири мачбола и позволи да бъде продънен. Особено мъчителен за българина бе третият мачбол, в който той загуби най-дългото разиграване в мача, което бе 47 удара. При 6:5 гейма българинът пропусна още два мачбола, този път на сервис на руснака.

И тук обаче Димитров не беше грохнал от завръщането на Медведев и след многоубедително показване съумя да затвори срещата от седмия си мачбол със 7:2 точки. В третия кръг Григор Димитров ще играе с Александър Бублик от Казахстан. За класирането си за тази фаза той ще прибере 77 760 евро от наградния фонд и ще вземе 90 точки за международната класация.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР