Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи с една позиция в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи с една позиция в
Коментари Харесай

Григор Димитров губи едно място в ранглистата след Australian Open, Джокович отново е №1

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи с една позиция в международната класация след завършека на Australian Open и от през днешния ден заема 29-то място в подреждането.

В " Мелбърн Парк " първата ни ракета записа две победи - над Аслан Карацев и Ласло Джере - преди да бъде спрян в третия кръг от бъдещия първенец Новак Джокович.

Силното показване в Австралия на Томи Пол и Себастиан Корда обаче направиха по този начин, че българинът да загуби едно място и да стартира новата седмица под №29.

Втората ни ракета Димитър Кузманов също записва лек спад в класирането и към този момент е под №192. Припомняме ви, че Мико загуби още в първия кръг на квалификациите в Мелбърн от босненеца Дамир Джумхур, а сега се приготвя за гостуването на България на Нова Зеландия за конфликта от плейофите на Световна група I в шампионата за Купа " Дейвис ".

Адриан Андреев, който също взе участие в пресявките на Australian Open пък прогресира с шест места в ранглистата до №204. През тази седмица Адриан ще играе на шампионат от сериите Чалънджър в Кобленц, Германия, а първият му противник ще бъде представителят на домакините Даниел Масур.

Последният българин в топ 400 Александър Лазаров се изкачва тази седмица до 301-то място. Лазаров дружно с Димитър Кузманов и още Александър Донски и Пьотр Нестеров ще играят за България против Нова Зеландия.



На върха в подреждането най-голямата смяна е обвързвана с завръщането на първото място на Новак Джокович. Сърбинът още веднъж е №1 в света, откакто победи за десети път в кариерата си на Australian Open.

Втори за момента е Карлос Алкарас, а до трето място се изкачва тазгодишният финалист в Мелбърн Стефанос Циципас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР