Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отпадна в третия кръг

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отпадна в третия кръг
Коментари Харесай

77-ият в света спря Григор в Маями

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отпадна в третия кръг на " Мастърс " шампионата в Маями за втора поредна година. Първата ни ракета отстъпи с 0:2 сета (5:7, 5:7) на 77-ия в света Джордън Томпсън (Австралия).

Григор се завърна сполучливо на корта след двумесечно неявяване, като в първата си среща в Маями се оправи с испанския деец Фелисиано Лопес единствено за час - 6:1, 6:3. Досега Димитров в никакъв случай не бе излизал против Томпсън.
Гришо: Ще се разплача Българинът се завърна на корта след лекуване на травма в рамото
Гришо стартира мача с пробив против противника, само че в идващия гейм позволи двойна неточност и по-късно 77-ият в международната класация Томпсън съумя да направи рибрейк за 1:1. До края на сета българинът имаше още три благоприятни условия за пробив, само че игра пасивно при тях. В 12-ия гейм 24-годишният тенисист от Сидни стигна до сетбол след отличен ретур, само че го пропиля след топка в навън от бекхенд. При втория си късмет обаче Томпсън завоюва частта, когато Димитров сгреши и изкара форхенда си отвън очертанията на корта.

Хасковлията не съумя да откри ритъма си на игра и при започване на идната част. Той беше продънен на 15 за 1:3 гейма. Това го активизира и той стремително върна брейка с отличен минаващ удар по диагонала. Григор се стабилизира и реализира нов пробив в деветия гейм. След това той сервираше за равнене на сетовете, само че небрежно се стигна до резултат 0:40 и Томпсън завоюва играта за 5:5. В 12-ия гейм Димитров още веднъж позволи 0:40, само че избави и трите мачбола с нападателна игра. При четвъртата опция обаче българинът сбърка бекхенда си и австралиецът ликуваше.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР