Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна на полуфиналите в Ротердам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на шампионата на твърда настилка в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 2 милиона евро.

Димитров претърпя проваляне от поставения под номер 6 руснак Даниил Медведев с 1:6, 2:6 за 80 минути.

Така 31-годишният хасковлия не съумя да стигне до първи край в Тура на АТП от пет години, когато за последно игра за купата в същата конкуренция.

Българинът стартира неприятно мача, направи много неточности и загуби осем от първите девет гейма. След позволения ранен брейк във втората част Димитров се съвзе и съумя да изравни за 2:2, като даже доближи до 40:0 при подаването на противника в петия гейм. Медведев се измъкна от сложната обстановка с пет следващи точки и това като че ли още веднъж обърна хода на срещата, като до края руснакът взе 12 от идващите 16 разигравания, с цел да стигне до петата си победа в седем мача против хасковлията.

„ Получи се страховит мач. Резултатът не демонстрира действително каква борба беше на корта, беше доста физически изискващо. Сега се усещам все едно съм играл пет сета. Имаше един сериозен миг във втория сет при 2:2 гейма и 0:40, тъй че съм удовлетворен, че го завърших с 6:2. Може би той направи малко повече неточности. Но аз играх доста добре и съм удовлетворен от равнището си “, разяснява 11-ият в света Медведев незабавно след срещата.

Димитров позволи 35 непредизвикани неточности против 19 на съперника, което повлия. Той въпреки всичко проработи 111245 евро и 180 точки за международната класация, в която ще се изкачи с три места до 25-ото.

С успеха Медведев пък си обезпечи завръщане в топ 10. Той чака на финала спечелилия от дуела сред Яник Синер (Италия) и представителя на домакините Талон Грийспоор, заяви Българска телеграфна агенция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР