Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на тенис

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров не успя да си осигури нов мач срещу Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на тенис шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай. Хасковлията загуби от чеха Якуб Меншик с 3:6, 6:3, 4:6 след 2:05 часа игра. Тава е втора загуба за Гришо от 19-годишния гений, откакто бе надвит от него и на конкуренцията от същата категория в Мадрид по-рано през тази година.

Мачът стартира чудесно за 19-годишния Меншик, който завоюва първите три гейма, с цел да изкове задатък от 3:0. Със солидния си сервис той съумя да резервира безпроблемно задатъка си и да завоюва първата част за едвам 31 минути.

33-годишният Димитров, подложен под номер 9 в схемата, увеличи равнището в играта си във втория сет. Българинът бе този, който този път поведе с 3:0 гейма и въпреки да трябваше на два пъти да избавя по три благоприятни условия за връщане на пробива, съумя да се оправи и да изравни резултата в сетовете.

Bust a move????
— Rolex Shanghai Masters (@SH_RolexMasters)
В началото на третия сет Димитров пропусна точка за пробив при 1:1 гейма, а в идващия Меншик бе този, който направи брейк. Това даде в допълнение самочувствие на младия чех, който продължи да сервира доста солидно до 5:3 гейма в своя изгода. Тогава Димитров стигна до нови два брейкбола и осъществя още първия, с цел да понижи до 4:5. Вместо обаче да изравни резултата, българинът незабавно по-късно позволи нов пробив, който този път постави точка на разногласието.
 Снимка 685934
Източник:

Меншик приключи дуела с общо 10 аса и 27 печеливши удара. Димитров направи повече завършващи удари от противника си - 30, само че и позволи повече непредизвикани неточности - 35 против 33 за младежа.

Съперник на Меншик на 1/4-финалите ще бъде рекордьорът по трофеи от " Големия шлем " Новак Джокович, който победи Роман Сафиулин (Русия) с 6:3, 6:2.
 Григор Димитров - Якуб Меншик 3:6, 6:3, 4:6, Гришо отпадна в Шанхай! онлайн
Григор Димитров - Якуб Меншик 3:6, 6:3, 4:6, Гришо отпадна в Шанхай!

Българинът ще търси първа победа против младока
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР