Най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви две големи новини. Първата

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви две големи новини. Първата
Коментари Харесай

Григор Димитров се раздели с треньора си, приключи и с Мадрид

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разгласи две огромни вести. Първата ни ракета се раздели с треньора си Дани Валверду, с който работи от 2016 година Стана ясно също, че Гришо завършва присъединяване си на шампионата в Мадрид. В испанската столица хасковлията отпадна още на старта, отстъпвайки с 0:2 сета на американския квалификант Тейлър Фриц .

" След мача ми нощес с моя дълготраен треньор Дани Валверду организирахме диалог дружно. След три сполучливи години, е време да тръгнем по разнообразни пътища. Имахме изумителни моменти дружно. " Искам да благодаря за всичко на Дани за всичко, което направи за мен. Искам да му пожелая всичко най-хубаво в идващите му инициативи ", написа Димитров в обществените мрежи.

pic.twitter.com/FKzimMLkzg
— Grigor Dimitrov (@GrigorDimitrov) May 7, 2019

Валверду, който неотдавна навърши 33 години, ще се кандидатира за поста на Джъстин Гимелстоб в борда на АТР. Аржентинецът бе седмият треньор на Григор Димитров, като двамата работиха дружно от юли 2016 година Именно под негово управление Димитров реализира върха в кариерата си досега - трето място в международната класация и победа на финалния Мастърс шампионат в Лондон през 2017 година

Преди това Гришо бе под управлението на Франко Давин (ноември 2015 - юни 2016), Йохан Йортегрен (август 2015 - ноември 2015), Роджър Рашийд (октомври 2013 - юли 2015), Микаел Тилстрьом (ноември 2012 - октомври 2013), Патрик Муратоглу (август 2011 - ноември 2012), Питър Макнамара (май 2010 - август 2011) и Петер Лундгрен в интервала февруари 2009 - май 2010.
Седемте столетия в кариерата на Григор Димитров Всеки един от треньорите на българина оставя отпечатък върху развиването му
По-притеснителен за почитателите на Григор Димитров е отводът му от присъединяване на двойки в Мадрид, където на следващия ден той и съветският му сътрудник Карен Хачанов трябваше да излязат против аржентинеца Диего Шварцман и австриеца Доминик Тийм в среща от втория кръг. На старта Димитров и Хачанов надиграха поставените под №4 колумбийци Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара с 6:2, 7:5.

Българинът, който се свлече до №46 в международната класация, има проблеми с контузия в рамото от началото на годината и може би това е повода да завърши изцяло присъединяване си в испанската столица.
Гришо и Хачанов с влиятелна победа в Мадрид Димитров се класира за втория кръг на двойки
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР