Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя във финала срещу

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя във финала срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров не успя във финала срещу Яник Синер

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не съумя във финала против италианеца Яник Синер във финала на тенис шампионата от сериите Мастърс в Маями. Българинът загуби дуела след 0:2 (3:6, 1:6) сета . Синер, който несъмнено от началото на годината е най-хубавият тенисист в света, не остави огромни шансове на българина. 
Прочетете още
Въпреки това Григор направи доста мощен шампионат и ще се завърне от на следващия ден в топ 10 на международната класация. Първата ни ракета победи играчи като Хурберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев.

Двубоят стартира без пробиви, само че Синер съумя да пробие за 3:2 и затвърди пробива - 4:2. След това се стигна до 5:3 и Гришо сервираше за оставане в сета, само че беше продънен за повторно и след 6:3. 

До 2:1 за Синер нямаше пробиви, само че първенецът от Аустрелиън оупън съумя да пробие за 3:1. Италианецът проби и за 5:1 и Синер при собствен сервис не сгреши и завоюва купата след 6:1. 

Григор Димитров завоюва 650 точки за ранглистата и 585 000 $ от наградния фонд.

За Григор това беше 20-ти край, а той има 9 трофеи и 11 изгубени финала. 

За 2024-та година това беше трети край за българина, което е второто му най-хубаво достижение в кариерата след 2017-та година, когато доближи до номер 3 в света. Тогава той игра общо пет финала. 

От понеделник Григор Димитров се завръща в топ 10 и ще е 9-ти в ранглистата. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР