Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до ...

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до

Уморен Григор се предаде пред мощен британец и не успя да стигне финала в Индиън Уелс

Най-положителният български тенисист Григор Димитров не съумя да стигне до финала на мощния турнирот сериите "Мъстърс " в Индиън Уелс, Съединени американски щати. Гришо изгуби с 0:2(2:6, 4:6) сета от Камерън Нори (Великобритания) в първия полуфинал на конкуренцията.

За страдание Григор няма да може да се бори за втора купа от шампионатите „ Мастърс “, а загубата в дуела се дължи, значително, и на двата тежки обрата, които направи в предните два кръга против световния№2 Даниил Медведев (Русия) и Хуберт Хуркач (Полша). Физическата отмалялост оказа огромно въздействие, а отражение за това и са 28-те непредизвикани неточности от ракетата на българина.

От своя страна, Нори беше съвсем непогрешим, като за първи път ще играе на край на шампионат от сериите „ Мастърс “. През тази година той е шампион от Лос Кабос, само че има още четири финала, които не съумя да спечели, най-финалният от които в Сан Диего против Каспер Рууд. Така 26-годишният британец към този момент е единствено на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино.

Cam can do

Източник: gong.bg