Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се противопостави

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се противопостави
Коментари Харесай

Гришо не успя срещу безгрешния Синер на финала в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не съумя да се опълчи на Яник Синер и загуби с 3:6, 1:6 за 1 час и 14 минути игра финала на шампионата " Мастърс 1000 " в Маями. Това е трето проваляне за Гришо от четири дуела с италианеца и второ от него в тази конкуренция. Въпреки това той ще се завърне измежду най-хубавите 10 в света шест години по-късно и ще се озове на девето място, откакто отстрани трима от топ 10 - Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев, съобщи БЛИЦ.

След равностойно начало и пропуснат късмет за пробив от българина това стори италианецът в петия гейм при втората си опция в него, а по-късно без проблеми затвори сета при 6:3.

Във втората част международният №3 проби Гришо още два пъти, с цел да го съкруши изрично с 6:1 и да ликува с първа купа в Маями след два изгубени финала преди този момент. Шампионът от Australian Open Яник Синер отстрани Андреа Вавасори, Талон Грикспоор, Кристофър О’Конъл, Томаш Махац и Даниил Медведев по пътя към трофея, а при обновяването на международната класация той ще изпревари Алкарас на второто място.

Въпреки че загуби финала, Григор

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров започва чудесно срещата, започвайки първия сет с гейм на нула на собствен сервис. Синер отвърна с безапелационен сервис-гейм, в който даде единствено точка на българина. Гришо обаче взе и второто си подаване на нула, с цел да поведе с 2:1 гейма. Четвъртият гейм на сервис на италианеца се оказа най-оспорван от началото, като българинът даже пропусна опция за пробив и в последна сметка международният №3 изравни за 2:2. В идващия гейм италианецът на собствен ред имаше два шанса да вземе подаването на Димитров и при втория съумя за 3:2 в своя изгода, а по-късно затвърди пробива със постоянен сервис за 4:2. След това Гришо отрази две нови точки за пробив на Синер и след много нескончаем гейм съумя да понижи изоставането си на 3:4. Българинът стигне до 30:30 при подаването на италианеца, само че не съумя да запише пробив и Синер поведе с 5:3. На сервис на Гришо международният №2 поведе с 40:15 и имаше два сетбола. Димитров избави първия с ас, само че не съумя с втория и Синер завоюва тази част с 6:3 гейма.

ВТОРИ СЕТ
И втората част стартира с безапелационни сервис-геймове за двамата. Първо това направи Яник Синер, който даде точка на българина, по-късно Гришо изравни за 1:1 с гейм на нула. Италианецът също записа чист гейм на свое подаване за 2:1. Последва извънредно оспорван гейм на сервис на българина и международният №3 се възползва при новата удала му се опция за пробив, с цел да дръпна с 3:1. След това Синер затвърди пробива елементарно на свое подаване за 4:1. Григор Димитров като че ли рухна душевен и на собствен сервис още веднъж даде опция на италианеца за нов пробив, а той незабавно го осъществя и дръпна с 5:1. С следващ гейм на нула Яник Синир завоюва безапелационно втория сет с 6:1 гейма и ликува за първи път с купата в Маями.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЯНИК СИНЕР 3:6, 1:6

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР