Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се пребори

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се пребори
Коментари Харесай

Джокович отново се оказа твърде силен за Григор и триумфира с титлата на Мастърса в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не съумя да се пребори за купата на тенис шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 в Париж, откакто отстъпи във финала на международния №1 Новак Джокович.

Първата ни ракета сигурно не съумя да покаже играта си от предходните няколко мача, като в последна сметка и напрежението си сподели думата, с цел да отстъпи Гришо с 4:6, 3:6 след час и 39 минути на корта.

Така, Димитров се размина с втора купа от Мастърс в кариерата си, само че сигурно завършва годината, изпълнен с позитивизъм, тъй като за пръв път от пет години насам ще се завърне в топ 15 на международната класация.

В същото време Новак Джокович завоюва своя 7-и трофей от конкуренцията в зала " Берси " и общо 40-и за него в шампионати от категория АТР Мастърс 1000, като сърбинът е безспорен рекордьор по този индикатор.

View this post on Instagram

Двубоят започва нервно, като в началните минути неточности не липсваха и от двете страни, само че все пак възможностите за пробив отсъстваха. Това се промени в седмия гейм, когато Григор пресили два форхенда, които означаваха и първи брейкбол за Джокович. Последва обаче нова неточност от ракетата на българина и по този начин Джокович осъществя пробив за 4:3. Сърбинът затвърди без особени проблеми за 5:3, доближавайки се на крачка от спечелването на сета. В идващия гейм Димитров завоюва мъчно своето подаване, с цел да понижи пасива си на 4:5 и по този начин да принуди Новак да сервира за първата част. В решителния миг международният №1 сподели известни съмнения, пропускайки първия си сетбол, само че при втория Гришо прати топката в навън и по този начин първата част отиде в актива на рекордьора по трофеи от Големия шлем.



Вторият сет стартира, по сходство на първия, с изявено преимущество за сервиращите, като в откриващите геймовете и двамата тенисисти печелиха удобно подаванията си. За страдание, при 2:2 Димитров изигра доста слаб гейм, в който позволи няколко непредизвикани неточности и това разреши на Джокович да се откъсне с пробив преднина при 3:2 в своя изгода. Това внесе в допълнение успокоение в играта на сърбина, който елементарно стигна до 4:2, а в седмия гейм имаше късмет още веднъж да пробие и да се приближи доста покрай крайния триумф. Григор обаче не се съобщи и се измъкна от тежката обстановка, намалявайки резултата на 3:4. Българинът опита да сложи своя противник напрегнат в идващия гейм, само че водачът в международната класация не трепна и поведе с 5:3, доближавайки се единствено на крачка от купата. На Новак даже не му се наложи да чака да сервира за успеха, защото още в идващия гейм реализира третия си пробив от началото дуела, поставяйки точка на разногласието във финала след 6:3.

MAGNIFICENT 7⃣ defeats Dimitrov 6-4, 6-3 to seal a record-extending SEVENTH title!
— ATP Tour (@atptour)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР