Най-добрият български тенисист - Григор Димитров не успя да се

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров не успя да се
Коментари Харесай

Медведев не остави шансове на Григор във Виена

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров не съумя да се опълчи на някогашния номер 1 в света Даниил Медведев, допускайки проваляне с 4:6, 2:6 в полуфинален мач на шампионата от сериите АТП 500 във Виенa. Родният състезател по този начин и не съумя да стигне до точка за пробив, до момента в който руснака наниза цели 3 и не срещна компликации.

Хасковлията стартира с добър гейм, повеждайки с 1:0 след подаване, извоювано на 30. В идващите геймове и двамата тенисисти не срещнаха компликации с това да запязят подаванията си. 

В петия гейм обаче родната първа ракета се пропука, осведомят от Gong. При 40:40 на лично подаване той сбърка от воле след дълго разиграване, а Медведев се възползва от точката си за пробив за 3:2. Пробивът беше вкоренен с огромна лекост от някогашния номер едно в международната класация. 

Григор, въпреки всичко, сподели дух в седмия гейм, удържайки подаването си, макар че съветският конкурент към този момент усещаше втори пробив. В деветия гейм Димитров отново трябваше да избавя точка за пробив, само че след прекрасен форхенд по диагонала и чудесно излизане на мрежата той принуди Медведев да сервира за сета. Руснакът обаче не остави никакви шансове, приключвайки сета с гейм на нула. 

Началото на втората част още веднъж беше много равностойна, като до 2:2 и двамата противници вземаха по относително елементарен метод подаванията си. 

Идентично на първата част обаче още веднъж петия гейм се оказа съдбовен за Григор, който позволи пробив в подаването си, с цел да може самодейността още веднъж да попадне в ръцете на Медведев. 

Руснакът продължи да е безмилостен на корта, затвърждавайки пробива, а по-късно и направи нов пробив за 5:2. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР