Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да изпадне от Топ

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да изпадне от Топ
Коментари Харесай

Гришо може да изхвърчи от Топ 20 в края на годината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да изпадне от Топ 10 на международната класация още в понеделник, в случай че японецът Кей Нишикори завоюва купата на шампионата във Виена през тази седмица.

27-годишният хасковлия се показа разочароващо в конкуренцията в австрийската столица, където нощес беше отстранен в първия кръг от квалификанта Михаил Кукушкин, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това беше 18-о проваляне в 41 мача за българина през акцията.

Димитров е измежду най-хубавите 10 тенисисти в света от 16 юли 2017 година, като на 19 ноември се изкачи до третата позиция, откакто завоюва финалния шампионат на АТП в Лондон.

През предишния сезон българинът завоюва четири трофеи, само че през 2018-а не съумя да надгради, а в противен случай - означи съществено оттегляне, като доближи единствено до един край в Ротердам през февруари, изгубен с 2:6, 2:6 от Роджър Федерер (Швейцария).

От май насам Димитров игра единствено един път на четвъртфинал в последните 10 шампионата, в които взе участие като отпадна в първия кръг на " Уимбълдън " и на Откритото състезание на Съединени американски щати.

При едва показване в последния Мастърс в Париж, Димитров по всяка възможност ще изпадне и от първите 20 в международната класация до края на сезона.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР