Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу Емил Руусувуори в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу Емил Руусувуори в
Коментари Харесай

Фантастичен Григор пребори здрав скандинавец и чака Синер в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе против Емил Руусувуори в мач от втория кръг на Ролан Гарос. Резултатът все още е 2:0 сета в интерес на Гришо, а в третия сет е 5:4 гейма за нашето момче.

Двамата нямат публична среща между тях.Българинът започва присъединяване си в тазгодишното издание на Ролан Гарос с експресна победа над квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов, до момента в който Руусувуори имаше потребност от пет сета, с цел да пречупи съпротивата на представителя на домакините Грегоар Барер.

В Gong.bg ще проследим най-важното от мача онлайн.

Първи сет

Срещата сред Григор и Руусувуори стартира по страховит метод за феновете и в частност за българина. Хасковлията съумя да направи пробив още на старта, макар солидната игра от страна на финландеца. Двамата стартираха сета с доста дълго разиграване, показвайки че срещата ще бъде много оспорвана. Григор докара нещата до 40:0  в своя изгода, само че дпусна равнене до 40:40. Все отново българинът сподели темперамент и съумя да приключи гейма в своя изгода, осъществявайки първи пробив. Вторият гейм още веднъж бе много оспорван, като финландецът имаше отлична опция да върне пробива. Руусувуори поведе с 30:15, само че Димитров съумя да осъществя първия си пробив в срещата. Въпреки че се стигна до дюс, Гришо съумя да затвърди брейка след ретур в навън на 46-ия в света. В идващото си подаване финландецът нямаше никакви проблеми и взе частта на 15, с цел да понижи преднината на Григор.

Устремът на Руусувуори продължи и в идващия гейм, в който Григор Димитров позволи пробив. Той бе подкрепят и от първата двойна неточност на българина в мача. След два мощни сервиса, Григор съумя да обърне до 30:15 в своя изгода, само че финландецът съумя да се добере до дюс, а след доста добър форхенд в ъгъла на корта съумя да вземе частта в своя изгода и да изравни резултата в сета. Въпреки че изоставаше с 0:30 в идващия гейм, Димитров съумя да обърне нещата в своя изгода, а след  бекхенд в мрежата от страна на Руусувуори,направи втория си пробив в дуела. Въпреки че поведе с 5:3 в сета, Григор позволи съмнения в играта си, с цел да се стигне до 5:5. Спадът в играта на българина продължи и в идващия гейм. Финландецът поведе с 30:0, а в останалите разигравания по този начин и не съумя да откри отговор на нападателната игра на Руусувуори, който реализира цялостен поврат и поведе с 6:5. Григор съумя да докара нещата до тайбрек, който изобилстваше с дълги разигравания. При 3:3 пристигна почивката, а по-късно българинът натрупа бърза преднина след форхенд в мрежата и удар в навън от страна на финландеца.

Втори сет

Още в първия гейм на втория сет Димитров позволи да бъде продънен. Родният играч обаче още веднъж загатна за най-хубавите си изяви и поведе с 30:0, довеждайки нещата до две следващи точки за пробив. Този път хасковлията не позволи изненада и незабавно върна пробива за 1:1. Следващият гейм още веднъж бе в интерес на българина, макар сериозния тим от страна на финландеца. В последна сметка Григор взе частта след ас и поведе с 2:1 във втория сет. В идващия гейм Григор поведе до 30:15 и се устреми към следващ пробив. Руусувуори обаче не се даде без пердах. Финландецът съумя да изравни до 30:30, само че с прелестен бекхенд от страна на българина, той наклони везните в своя изгода.

При идващото разиграване 46-ият в света прати топката в навън. Следващата част бе най-силната за Димитров от началото на мача. Той затвърди пробива си, оставяйки своя конкурент на 0 – 4:1. Без особени усложнения Руусувуори завоюва подаването си и понижи изоставането си в сета до 2:4. Следващият гейм бе много нескончаем, само че макар преднината си на моменти, Димитров не съумя да го приключи в своя изгода и да пробие финландеца, който още веднъж понижи преднината на родния тенисист до два гейма – 3:5.

В решителния гейм Руусувуори стигна до две точки за пробив след непредизвикана неточност от страна на Григор. Димитров се оправи с първата, вкарвайки отличен сервис по диагонала. При втората българинът още веднъж сподели класа, като след слайс, финландецът не съумя да отреагира по най-хубавия метод и стреля в навън. Хасковлията стигна до сетбол, само че коравият Руусувуори още веднъж отговори уместно и докара нещата до 40:40. Финландецът още веднъж съумя да докара нещата до пробив след страховит удар около Димитров. При първия сервис Григор насочи точно топката, довеждайки нещата до следващ дюс. В последна сметка нервите на българина устояха, затваряйки сета при 6:1 в негова изгода.

Трети сет

В началото на третия сет финландският тенисист изиска здравно спиране. Руусувуори имаше проблеми с лявото си бедро, само че след оказаната здравна помощ, той въпреки всичко съумя да продължи мача. Димитров докара нещата до дюс, като бе доста покрай това да реализира ранен пробив. Въпреки проблемите за родения в Хелзинки играч, той съумя да резервира гейма в своя изгода. Българинът завоюва по безапелационен метод подаването си и изравни геймовете в третия сет – 1:1. 

Последваха  да разменени опитва, с цел да се стигне до 3:2 в интерес на нашия тенисист. Григор дръпна с 30:0 в идващото си подаване, само че позволи да бъде извърнат и Руусувуори направи мигновен рибрейк. Последва извънредно дълъг гейм, в който на пет пъти се стигна до дюс, а българинът съумя да направи нов пробив от третия опит и още веднъж се приближи до успеха.

Димитров искаше бързо даприключи срещата и затвърди новия брейк със сервис-гейм на нула точки - 5:3. Финландецът обаче нямаше желание да се предава елементарно и принуди Григор да сервира за сета и мача, откакто взе подаването си също на нула точки. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР