Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе при резултат 5:4 гейма

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе при резултат 5:4 гейма
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Алекси Галарно 6:4, добър сет за Гришо

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе при резултат 5:4 гейма против канадеца Алекси Галарно в мач от първия кръг на шампионата от сериите "Мастърс " в Монреал.

Галарно е номер 237 в международната класация и до момента в никакъв случай не е печелил мач на равнище ATP.

Малко по-късно Гришо ще би трябвало да излезе на корт номер 9, с цел да изиграе отсрочения си конфликт от схемата при двойките. Той и Андрей Рубльов ще се изправят против първенците от „ Уимбълдън “ - австралийците Матю Ебдън и Макс Пърсел. Този мач се чака да стартира не по-рано от 02:30 часа българско време в сряда.

ПЪРВИ СЕТ:

0:1 - Канадацът записа първата точка в мача след невърнат сервис, само че Григор отговори с отлично разиграване, което приключи с форхенд по противоположния диагонал. Последва неточност на българина, а след още два положителни сервиса Галарно взе първия гейм.

1:1 - Димитров записа ас по диагонала в полето за тъждество, само че Галарно върна точката с прекрасен форхенд от главната линия по правата. Непредизвикана неточност на хасковлията и 15:30 за канадеца. Той обаче отговори с излизане на мрежата в идващото разиграване и приключи с воле. Невърнат сервис от представителя на домакините и геймовете бяха изравнени.

1:2 - Галарно сбърка от бекхенд и подари първата точка в гейма на Григор, само че по-късно канадецът пласира нов отличен сервис по правата за 15 равни. Подобно отиграване му завоюва нова точка, а по-късно Димитров прати топката в мрежата за 40:15. Българинът опита реутр-уинър, само че доста малко не му доближи и геймът отиде на сметката на Галарно.

2:2 - Бърз сервис-гейм на Гришо, в които пласира отлични сервиси, като записа и първите си два аса в мача.

3:2 и пробив за Григор! Галарно съумя да изненада Григор и го хвана на контрапие, след което българинът пресили форхенд, само че в идващото разиграване дочака неточност с предната страна на ракетата за 15 равни. Двойна на канадеца за 15:30, само че по-късно Григор и сбърка ретура и ново тъждество. Хубава композиция от сервис-форхенд и драйв-воле от бекхенд на мрежата донесе на Галарно нов задатък, само че Григор записа добър ретур и приключи със мощен форхенд за дюс. Грешка на Галарно и брейкбол за Григор, която беше осъществена.

В този миг обаче заваля дъжд и двамата тенисисти седнаха на пейките за отмора в очакване на крайното решение на съдията. След към 5-минутен престой на корта двамата тенисисти получиха напътствие да се приберат в съблекалните. След към двадесет минути пауза играта беше подвовена.

4:2 - Гришо сбърка с форхенда си в навън и трябваше да обръща гейма от 15:30. Успешен форхенд-уинър по противоположния диагонал донесе тъждество. Чудесна композиция от сервис и печеливш удар с предната страна на ракетата обезпечи преимущество на българина и приключи гейма с прецизен бекхенд.

4:3 - Грешка на българина и втория ас на Галарно му донесоха задатък от 30:0. Последва обаче двойна неточност от канадеца за 30:15. Нов ас на Галарно го изведе до гейм-бол и след форхенд в навън на Григор геймът завърши.

5:3 - Отличен бърз сервис-гейм на Гришо, който взе подаването си на нула точки, като приключи с третия си ас в мача.

5:4 -

LIVE | ГРИГОР ДИМИТРОВ – АЛЕКСИ ГАЛАРНО 5:4 гейма

ATP 1000, Монреал, Канада, първи кръг
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР