Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе при резултат 1:1 сета

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе при резултат 1:1 сета
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров vs. Кристофър О`Конъл 6:7 , 7:5, 4:3, нов пробив за българина

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе при резултат 1:1 сета [6:7 (5), 7:5, 4:3]  срещу австралиеца Кристофър О'Конъл в мач от четвъртфиналите на шампионата от сериите ATP 250 в Женева. 

Това e втори мач сред Димитров и О'Конъл, като първият приключва с победа на българина в първия кръг на Откритото състезание на Австралия през 2017 година. 28-годишният австралиец заема 85-то място в международната класация.

Вчера, 24 май, Димитров победи в поредни сетове клей експерта Роберто Карбайес Баена във етапа на 16-те най-хубави.

О`Конъл пък изигра два мача дотук, макар че имаше шанс вторият му противник да се контузи и откаже надлежно. В първия си мач в Женева австралиецът победи с 2:1 сета хърватина Нино Сердарушич, а във втория водеше с 6:0, 3:0 на Бернабе Сапата Мирайес, когато испанецът се отхвърли.

ПЪРВИ СЕТ 6:7 (5), 59 минути:

1:0 - Българинът започва сполучливо срещата, като взе първото си подаване на 15 точки след отлчни сервиси.

1:1 - О’Конъл дръпна с 30:0, само че с две неточности от форхенд се стигна до тъждество. Воле на българина излезе малко в навън, след което австралиецът затвори гейма.

2:1 - Началният удар на българина беше на равнище още веднъж и с два уинъра незабавно след подаването стигна удобно до нова преднина, вземайки гейма си на нула точки.

2:2 - Гриор пропусна отличен късмет за пробив, откакто водеше  40:0 точки. Българинът пласира два страхотни ретура, след които завоюва точки дръпна с 30:0, а след това осъществя уинър с подсечен бекхенд вид контрапие. Австралиецът отрази и трите брейк-бола. Геймът влезе в дюс и О'Конъл съумя да го измъкне с два положителни сервиса.

3:2 - Димитров продължи с прелестната серия от начален удар и взе елементарно подаването си, макар че загуби първата точка.

3:3 - Австралиецът отговори на предизвикването също с положителни начални удари и бързо изравни още веднъж резултата, като даде единствено точка на противника.

4:3 - Най-оспорвания гейм досега, в който българинът имаше някои проблеми и сподели съмнения с двойна неточност, след която изостана с 0:30. След това обаче положителни комбинации от сервис-форхенд донесоха тъждество в следствие. Намеса на мрежата още веднъж в интерес на австралиеца вкара гейма в дюс, само че в последна сметка Димитров съумя да измъкне подаването си.

4:4 - О'Конъл загуби първата точка в идващия си сервис-гейм, само че по-късно не даде повече шансове на Гришо със мощните си начални удари, с цел да изравни геймовете. 

5:4 - Григор се наложи са отразява първа точка за пробив! Първото подаване на българина изчезна, само че се оправи с форхенд-уинър за 30 равни, само че по-късно направи непредизвикана неточност с предната страна на ракетата и беше изправен пред точка за пробив. С невърнат втори сервис тя беше отразена, а след това нов сбъркан ретур на австралиеца донесе преимущество на Гришо. Прекрасен бекхенд по правата след отлична отбрана обърна гейма в интерес на българина.

5:5 - Австалиецът дръпна с 40:0, само че по-късно самичък си направи гейма сложен. С две неточности от неговата ракета Григор съумя да прати нещата в дюс, само че в крайна сметка 85-ият в света измъкна подаването си. 

6:5 - Гришо си обезпечи най-малко тайбрек в този сет след експресен гейм на нула точки.

6:6 - О'Конър видя малко напън в последния си сервис-гейм през първата част, само че съумя да наложи волята си, като го затвори на 30 точки и прати равностойния първи сет в тайбрек.

ТАЙБРЕК, 6:7 и сет за О'КОНЪЛ!  Австралиецът поведе първи с мини-брейк, откакто атакуваше бекхенда на българина и дочака точния миг да запише уинър по диагонала за 3:1 точки. Григор бързо съумя да стигне до  равенството след дълго разиграване, в което беше надълбоко зад главната линия, само че съумя да надделее с форхендите си. Димитров отрази сетбол с прелестна офанзива с форхенд по правата, само че след това сбърка с правия си удар и прати топката в мрежата за 6:7 (5) за 59 минути игра.

ВТОРИ СЕТ  7:5, 55 минути:

0:1 - О'Конъл стартира с бърз сервис-гейм, в който нямаше проблемида затвори на 15 точки.

0:2 и ПРОБИВ ЗА АВСТРАЛИЕЦА!  Играта на Гришо изцяло се разпадна, до момента в който съперникът му, изпълнен със самочувствие, продължаваше да нападна мрежата при всяко комфортно състояние и стигна подобаващ брейк-бол. За негово страдание, Гришо съумя да завоюва замяна на бекхенди по диагоналите и се стигна до дюс, само че Димитров направи двойна неточност. Тя беше поправена бързо с добър форхенд на българина, с цел да влезе в ново тъждество, само че незабавно по-късно сбърка къса топка и трябваше да пази трети късмет за пробив. Гришо се оправи с композиция сервис-форхенд, само че след това не можа да повтори същото упражнение и се стигна до четвърти брейк-бол. Този път форхенд на българина надалеч в навън донесе пробива за О’Конъл.

0:3 -  Григор опита мигновено да се върне в мача, само че мощни форхенди от дъното на корта разрешиха на австралиеца да затвърди пробива и да повиши на 3:0 гейма във втория сет.

1:3 -  Димитров най-накрая сподели първи проблясъци на завръщане, откакто завоюва безапелационно първи гейм във втората част на нула точки.

1:4 - Австралиецът продължи с положителните си сервиси и, въпреки че загуби две точки, съумя отновода поведе с три гейма разлика.

2:4 - Втори следващ мощен сервис-гейм на Гришо на нула точки резервира разликата от единствено един пробив. 

3:4 И ГРИГОР ВЪРНА ПРОБИВА!  Българинът сподели страховит темперамент и самообладание, с което си зазаслужи успеха в гейма. Хасковлията поведе с 40:0, само че по-късно потрепери, защото О'Конъл още веднъж включи мощните си сервиси. В последна сметка Григор удържа набезите на съпреника, с което резервира възможностите си за равнене на сетовете.

4:4 -  Българинът имаше известни съмнения, като се стигна до дюс, само че небрежно изравни резултата.

4:5 - Сравнително елементарен гейм за О'Конъл на 15 точки, който спря серията на хасковлията и още веднъж поведе в резултата 

5:5 -  Григор отговори уместно и на собствен ред взе бързо подаването си на 15 точки.

6:5 И НОВ ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ! Българинът се възползва по най-хубавия метод от спада наавстралиеца и с фантастични удари от основната линия и няколко чудесни минаващи удара му донесоха триумф, а О'Конър не устоя на напрежението.

7:5, ГЕЙМ И СЕТ ЗА ГРИГОР!  Безапелационен Димитров приключи обрата от 1:4 до 7:5 за 55 минути игра с гейм на 15 точки. По този метод сетовете бяха изравнени - по един. 

Going 3
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР