Най-добрият български тенисист Григор Димитров и Беноа Пер играят при

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров и Беноа Пер играят при
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Беноа Пер 4:6, 4:6

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и Беноа Пер играят при резултат 4:6, 4:6 в мач от втория кръг на Откритото състезание на Австралия.

В първия кръг на шампионата Григор победи в четири сета младия чех Иржи Лехацка, а Пер надделя в пет сета №79 в ранкинга на ATP - Тиаго Монтейро.

Пер има преимущество от 2:1 победи против Димитров, като последният им дуел е от 2015 година в Токио, когато французинът печели с 2:1 сета. Две години по-рано в Стокхолм, българинът реализира единствения си до момента триумф над този съперник също с 2:1 сета.

Досега те са се изправяли единствено веднъж на равнище Голям шлем, като това се случва на US Open през 2012 година, когато Пер надвива в четири сета с 5:7, 6:3, 7:6(4), 6:2.

ПЪРВИ СЕТ

Първи гейм

Още в първия гейм в срещата Григор изпитваше компликации при сервиса си и позволи цели четири благоприятни условия за пробив. Все отново хасковлията съумя да вземе своя сервис-гейм след 11 минути.

Втори гейм

Във втория гейм на срещата французинът не изпитваше особени усложнения на личен сервис, макар че Григор гонеше отчетливо неговия бекхенд и съумя да го откри в първите две разигравания от гейма.

Трети гейм

Преди втората отмора в сета, някогашният №3 изпитваше доста съществени усложнения в сервиса си. Дълго разиграване при 15:40 за французина и непредизвикана неточност на Димитров донесоха ранен брейк на Пер.

Четвърти гейм

При подаването си Пер бе усложнен от Григор, който даже поведе, само че в последна сметка противникът на хасковлията не позволи пробив и поведе с 3:1 след мощен ас.

Пети гейм

Григор понижи изоставането си на 2:3, след прекрасен форхенд-уинър и непредизвикана неточност на Пер.

Шести гейм

Григор имаше добра опция за пробив при 40:40. Той завоюва преимущество, само че постоянният сервис на високия 196 сантиметра французин го измъкна още веднъж.

Седми гейм

Хубав форхенд на Григор му даде преимущество за 30:0, а по-късно и сервис по правата затрудни максималко Пер, който прати топката в мрежата за 40:0. Ретурът на снажния французин обаче направи 40:15, само че това не смути хасковлията, който затвори гейма на 15.

Осми гейм

Страхотен форхенд на Пер удвои задатъка му до 30:0, а непредизвикана неточност на Григор го остави в позиция да сервира за оставане в сета.

Девети гейм

Много постоянен гейм за Димитров, в който не позволи изненада при личното си подаване и не разреши на опитния французин, даже да мисли за пробив.

Десети гейм

Огледален гейм на предходния, в който сервираше българинът. 12-ата непредизвикана неточност на нашия тенисист обаче значеше единствено едно - 4:6 за Пер и продобиване на сета!

Good luck today, Grigor! Just Play!
— danieldjenev (@dido404)
ВТОРИ СЕТ

Първи гейм

Още в първия гейм на сет №2 Григор позволи пробив. Той съумя да отрази един брейкбол, само че позволи поредна непредизвикана неточност от форхенд в привидно леко разиграване. Геймът ще се запомни и с трите двойни неточности, които българската ракета направи.

Втори гейм

Пер самичък си направи нещата сложни след две неточности от бекхенд, само че хубаво излизане на мрежата от страна на французина и воле му дадоха преимущество, а след това и продобиване на гейма.

Трети гейм

Два хубави диагонала на Григор от форхенд му дадоха преднина в гейма, а неприятен ретур на французина понижи изоставането на нашия тенисист, макар неуверения сервис генерално.

Четвърти гейм

Четвъртият гейм продължи няколко минути като дълго разигравне при 40:40 извади най-хубавото от Димитров на корта, а след това неприятно излизане на мрежата от Пер и двойна неточност донесоха пробив за българина.

Пети гейм

Загубеното преимущество даде подтик на Пер, като ретурът му бе безукорен в петия гейм. Невероятна къса топка на французина му завоюва гейма и аплодисментите на цялата аудитория на корта.

Шести гейм

Три сполучливи ретура донесоха на френската ракета и шестия гейм от втория сет, с който затвърди пробива си.

Седми гейм

Григор мина през дюс, само че съумя със сервис-мрежа и прекрасен следващ форхенд по противоположния диагонал да направи 3:4.

Осми гейм

Българинът за следващ път не улучи корта с форхендите си, а ас по диагонала на Пер му донесе пети гейм на сметката.

Девети гейм

Категоричен гейм на лично подаване за Димитров и първи подобен на 0 за него.

Десети гейм

Пер небрежно стигна до два сетбола, като първият бе отразен, поради двойна неточност на французина, само че при втория Димитров направи ужасяващ форхенд отвън корта, който значеше закъснение от 0:2 сета за него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР