Най-добрият български тенисист Григор Димитров е взел решение да не

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров е взел решение да не
Коментари Харесай

Григор Димитров първо прие, но после отказа поканата за турнира в Сингапур

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е взел решение да не взе участие на шампионата от сериите ATP 250 в Сингапур идната седмица, макар че през днешния ден се появиха други информации.

Григор е отказал " уайлд кард " за главната скица на конкуренцията, с цел да може се възвърне изцяло от травмата си в кръста, получена по време на присъединяване си на Australian Open. Там той отпадна на четвъртфиналите от руснака Аслан Карацев.

По-рано денем в уредниците на шампионата разпространиха в обществените мрежи афиш с Димитров и неговия сътрудник Александър Зверев като участници в Сингапур, само че това няма да се случи.

Единствените тенисисти от топ 50, декларирали присъединяване за конкуренцията в Сингапус са Адриан Манарино, Джон Милман, Марин Чилич и Александър Бублик. В квалификациите пък има петима тенисисти без място в международната класация. Множеството отхвърли са поради ограниченията, свързани с COVID-19. Тенисистите ще бъдат в изолираност на процедура от самото начало отвън мачовете и тренировките си, а при открит контакт със инфектиран с ковид ще им бъде налагана карантина от 20 дни.

Следващият деклариран от Григор шампионат от програмата на ATP е този в мексиканския град Акапулко от 15 до 21 март. През 2014 година българинът завоюва купата в тази конкуренция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР