Най-добрият български тенисист Григор Димитров доказва, че отново е в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров доказва, че отново е в
Коментари Харесай

Григор Димитров: Дисциплината е свобода, независимо дали играеш мач, или не

Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърждава, че още веднъж е в страхотна форма, нареждайки се като седмия най-хубав състезател за годината в конкуренцията за Финалите на АТР в Торино, и се трансформира в един от най-трудните противници, против които някой може да се изправи, написа Sportal.bg.

" Нищо не може да се съпостави с това да се върнеш в топ 10 и да почувстваш, че работата ти се отплаща ", разяснява в изявление за списание Australia Tennis Magazine Димитров, който приказва още за дисциплината и какво действително преследва в сегашния стадий от кариерата си.
Няма подозрение, че Григор Димитров претърпява един от най-хубавите моменти в кариерата си. Той се завърна в топ 10 на международната класация, с помощта на отличното си показване на шампионата в Маями, където съумя да победи някои най-хубавите играчи, в това число Карлос Алкарас, Александър Зверев и Хуберт Хуркач. Българинът смята, че триумфите на терена му оказват помощ да цени и всичко отвън играта.

" Мисля, че на стадия, в който се намирам в кариерата си, с всяка минала година правя оценка от ден на ден и повече всичко, което мога да направя освен на корта, само че и в живота ", признава той.

Завръщането в топ 10 не се случи на магия, а Григор Димитров е бил наясно по какъв начин да промени избрани неща в метода си на работа, с цел да реализира това, което прави сега. Заедно с треньора си Даниел Валверду, българинът разчита на мощните си страни и се научава да приоритизира избрани аспекти, които въздействат на представянето му, като психологично здраве или хранене. Това му разрешава да поддържа добра поредност от края на предходната година до в този момент.

" Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, адаптирането към доста разнообразни тенисисти през това време... Трябва да можеш да правиш всичко поредно, а точно това се случва през последните осем, девет, дванадесет месеца и беше мъчно. Имах доста, доста сложни мачове, които изгубих, само че продължих да имам вяра ", разкрива Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР