Най-добрият български тенисист Григор Димитров демонстрира, че постепенно се връща

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров демонстрира, че постепенно се връща
Коментари Харесай

Гришо в топ форма, стигна до полуфинал в Сан Диего

Най-добрият български тенисист Григор Димитров показва, че последователно се връща в топ форма. Първата ни ракета се класира за полуфиналите на мощния шампионат в Сан Диего, откакто отстрани руснака Аслан Карацев с 6:1, 1:6, 6:2. В спор за място на финала хасковлията ще се изправи против Каспър Рууд, заяви sportal.bg.

Както демонстрира резултатът, мачът мина на интервали, в които единият от двамата тенисисти доминираше в поредност от геймове. Димитров обаче се концентрира за най-важните точки в решителния трети сет и съумя да наложи волята си над Карацев, от който отпадна на четвъртфиналите на Australian Open.

“Стартирах мощно, само че във втория сет изгубих два доста значими гейма. След това имах пробив задатък, само че Карацев продължи да ме притиска и трябваше да трансформира тактиката си. След първите 4 гейма на последния сет се усещах по-уверен на корта. Взимах верните решения, преследвах всяка топка и правех по-малко непредизвикани неточности. През цялата седмица тялото ми е добре, което ме радва”, показа Григор след успеха.

“Надявам се на следващия ден да играя на още по-високо равнище. Каспър Рууд прави доста мощна година и в един миг печелеше всички шампионати, в които взе участие. Аз съм съсредоточен върху личното си показване и ще направя всичко по силите си, с цел да победя”, добави Димитров, който още веднъж беше подкрепян от шумна българска агитка.

Григор позволи две двойни неточности в откриващия първи гейм, само че не разреши да бъде продънен. Карацев беше много по-убедителен и завоюва подаването си на нула. При 2:1 в интерес на Димитров той получи две благоприятни условия за пробив и противникът му се пропука. Това вдъхна спомагателна убеденост на българина, който взе петия гейм без да загуби точка. Последва нов пробив за Григор и първият сет отиде в неговата сметка за по-малко от половин час.

Карацев изиска медицински таймаут поради проблеми с окото, а след подновяването на играта стартира да работи доста по-агресивно и поведе с 3:1. В тези минути Григор Димитров страдаше най-много от ниската успеваемост на втория си сервис. Българинът като че ли се отхвърли да гони поврат в сета, а в шестия гейм позволи поврат от 40:0. За Карацев не беше проблем да изравни резултата с още един гейм, в който не даде точка на съперника си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР