Най-добрият български тенисист българин Григор Димитров се изправя срещу 69-ия

...
Най-добрият български тенисист българин Григор Димитров се изправя срещу 69-ия
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза срещу Нуно Боржеш в среща от третия кръг на Australian Open, очаквайте на живо!

Най-добрият български тенисист българин Григор Димитров се изправя против 69-ия в света Нуно Боржеш в среща о третия кръг на  Australian Open.

Двубоят се чака да стартира към 08:40 часа сутринта. Той е четвърти в програмата на корт " Киа сцена ", а там са още мачовете Слоун Стивънс - Ана Калинская, Джасмин Паолини - Анна Блинкова и Оливия Гадецки/Марк Полманс - Хао-Чинг Чан/Сантиаго Гонсалес.

В първите си два мача в Мелбърн Григор отстрани поредно Мартон Фучович и Танаси Кокинакис в четири сета. Българинът излиза като любимец против Боржеш, който малко изненадващо стигна до тази фаза на шампионата след победи над Максимилиан Мартерер и Алехандро Давидович Фокина.

Димитров е в серия от седем следващи победи от началото на 2024 година, като стана първенец в Бризбън, а в този момент има късмет да усъвършенства класирането по отношение на миналогодишното си показване в Мелбърн. Тогава той отпадна в трети кръг от Новак Джокович.

Боржеш няма до момента победа над съперник от топ 20, само че пък към този момент записа персонален връх във връзка с класиране за трети кръг на " Шлем ". Той въобще не беше и записвал следващи победи в един шампионат от АТР тура, тъй че несъмнено се любува на най-силната седмица в кариерата си.

Това ще бъде първи официалне мач сред двамата, като спечелилият ще срещне на!/8-финалите спечелилият срещата сред международния №3 Даниил Медведев (Русия) и поставеният под номер 27 в схемата канадец Феликс Оже-Алиасим.
 Ясна е идната жертва на Григор Димитров на Australian Open
Ясна е идната жертва на Григор Димитров на Australian Open

Ето против кого ще се изправи Гришо в третия кръг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР