Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще стартира участието си

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще стартира участието си
Коментари Харесай

Ясно е кога Григор започва похода си на Australian Open

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще започва присъединяване си на първия за годината шампионат от Големия шлем – Australian Open, в ранните часове на вторник, 16 януари. Негов първи противник ще бъде унгарецът Мартон Фучович, а срещата сред тях ще бъде втора на корт „ Джон Кейн Арена “ в Мелбърн.

Това значи, че дуелът няма да започва преди 03:30 часа българско време във вторник. Преди тях на корта бъде срещата при дамите сред американката Слоун Стивънс и участващата с „ уайлд кард “ представителка на домакините Оливия Гадецки.

Григор, който е 13-и в международната класация, ще се изправи за четвърти път против 69-ия в света Фучович. До този миг унгарецът има преимущество от 2:1 победи над българина, които пристигнаха на „ Мастърс “-а в Синсинати с 2:1 сета и на US Open с 3:2 сета през 2020-а година. Димитров пък победи с 2:1 на шампионата в Сан Диего през 2021-а година.

При нова победа първенецът от Бризбън Григор ще се изправи против спечелилия от двойката Себастиан Офнер (Австрия) – Танаси Кокинакис (Австралия). По-нататък негов възможен съперник може да бъде Алехандро Давидович Фокина (Испания). А в 6-а секция на долната част на схемата на шампионата като най-опасен противник се обрисува Даниил Медведев (Русия), който е номер 3 в схемата.

Мачкай, Момче!
— danieldjenev (@dido404)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР