Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, не успя да спечели

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, не успя да спечели
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби финала в Марсилия от французина Юмбер

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, не съумя да завоюва трофей №10 в своята кариера, откакто позволи загуба в два сета във финала в Марсилия против локалния представител Юго Юмбер (4:6, 3:6), съобщи gong.bg.

Роденият в Метц тенисист стигна до триумфа за малко под час и половина, а за жалост в хода на срещата явно се видя, че умората у Григор след зрелищния полуфинал с Карен Хачанов в съботната вечер е оказала фактор, гарнирано с неналичието на оптимално възобновяване.

Иначе, първият сет се движеше по график и за двамата, които решително печелиха своите подавания до 5:4 за Юмбер, когато французинът завоюва при началния удар на Гришо и затвори частта. Вторият сет стартира по подобен метод за съперника на българина, който завоюва подаването на българина и по този начин водеше до края на срещата.
 
Юго Юмбер завоюва жребия и избра да сервира, като го стори безупречно в първия си гейм, откакто не даде особени шансове на българския тенисист. Григор отговори уместно на своя противник и бързо дръпна до 30:0, като осъществя изключително красива композиция при втория си сервис, завършвайки с бекхенд-уинър по правата. С прекрасен апроуч пък българинът изравни резултата в южна Франция. Поставеният под №4 французин сервира наново чудесно не остави опция за пробив пред Гришо.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР