Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов завърши на 11-то място в

...
Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов завърши на 11-то място в
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши 11-ти в Кицбюел, победа за Даниел Юл

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов приключи на 11-то място в шестия слалом за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се организира в Кицбюел (Австрия).

Българинът бе 9-ти след първия манш по-рано през днешния ден, след което даде 17-ти резултат във втория. По този метод Аби отстъпи с две позиции, с цел да изравни втория си най-хубав резултат досега през сезона. Алберт бе 11-ти и в първия слалом за акцията във Вал д`Изер (Франция), а в Мадона ди Кампильо (Италия) той финишира на 10-то място.
 Алберт Попов 9-ти след първия манш в Кицбюел, Камен Златков не приключи Алберт Попов 9-ти след първия манш в Кицбюел, Камен Златков не приключи
Победата през днешния ден бе за Даниел Юл (Швейцария), за който това е втори триумф в Кицбюел, където той победи и през 2020 година. Швейцарецът, който завоюва и в Модано ди Кампильо пред тъкмо един месец бе седми след първото втурване, само че даде трето време във второто, с цел да победи с общо резултат от 1:44.63 минути.

На тъкмо 0.40 секунди зад Юл на втора позиция приключи и миналогодишният победител в Кицбюел Дейв Райдинг (Великобритания), който бе едвам 16-ти след първия манш. Британецът обаче бе най-бърз във втория и по този начин записва напредък от 14 позиции, с цел да запише първия си подиум за сезона.

Последното място на почетната стълбичка бе за норвежеца Лукас Бротен, който бе втори след първия манш, само че бе изпреварен от Райдинг и Юл във втория. Лидерът в средата на конкуренцията Мануел Фелер (Австрия) не устоя на напрежението и позволи неточност още при започване на второто си втурване и завърши своето присъединяване през днешния ден.

Със своята победа в слаломите през сезона Юл се изкачи на третото място в класирането в дисциплината с актив от 334 точки. Пред него са единствено двамата норвежци Бротен и Хенрик Кристоферсен, които имат надлежно по 370 и 365 пункта. Кристоферсен през днешния ден приключи на 5-та позиция. В подреждането в дисциплината Алберт Попов е 15-ти с тъкмо 100 точки.

В генералното класиран несмущаван отпред продължава да бъде Марко Одермат (Швейцария), който с 1186 точки води с 225 на спечелилия от вчерашното втурване в Кицбюел Александър Омод Килде (Норвегия), като и двамата не стартираха през днешния ден. Тройката в общото нареждане затваря Кристоферсен, който изостава с 476 пункта от първото място.

Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете продължава във вторник с нощния слалом в Шладминг (Австрия), в който още веднъж присъединяване ще вземат и двамата българи Алберт Попов и Камен Златков. Двата манша на слалома на „ Планай “ ще стартират надлежно в 18:45 и 21:45 часа българско време.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР