Най-добрият български скиор Алберт Попов получи специална награда от Fibank

...
Най-добрият български скиор Алберт Попов получи специална награда от Fibank
Коментари Харесай

Алберт Попов получи награда от Fibank за постижения в спорта

Най-добрият български скиор Алберт Попов получи специфична премия от Fibank (Първа капиталова банка) за своите високи достижения в българския спорт. Призът бе връчен от Главния изпълнителен шеф и Председател на Управителния съвет на Fibank – господин Никола Бакалов на гала, проведена по случай закриването на зимния ски сезон.

Събитието, проведено от Българската федерация по ски (БФСки), се организира през вчерашния ден в София и отличи най-хубавите състезатели у нас през ски сезон 2022/2023.

„ Горд съм, че за поредна година имам привилегията да наградя най-успешните ни ски и сноуборд състезатели. Изминалият ски сезон бе един самобитен връх в дългогодишната работа и отдаденост на спортистите ни, треньорите им и несъмнено на целия екип на Българската федерация по ски ”, сподели господин Бакалов след церемонията. Той връчи чек с парична награда от 10 000 лева на българския играч Алберт Попов.

От ПИБ наградиха с парични награди и треньора на Алберт Попов – Ивайло Борисов, както и призьорите от международното състезание по сноуборд за младежи Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Александър Кръшняк и Кристиян Георгиев. 



„ Всичко, което вършат тези момчета за българския спорт ни прави щастливи, тъй като точно с тяхна помощ България се завръща на картата на международните ски и сноуборд дисциплини и е ясна поръчка за това какво още можем да достигнем ”, добави господин Бакалов.

Изминалият зимен сезон беше извънредно сполучлив за Българската федерация по ски (БФСки) с ръководител господин Цеко Минев. Алберт Попов записа най-високото класиране в кариерата си - подиум на Световната купа в Палисейдс Тахо (САЩ), където алпиецът ни се състезава при сложни условия под непрестанен снеговалеж. Постижението идва цели 39 години след друго велико достижение на българин в лицето на Петър Попангелов, който приключва трети на слалома на Световната купа в Мадона ди Кампильо (Италия) през 1984 година.

На младежкото международно състезание по сноуборд в Банско, България завоюва 4 медала. Тервел Замфиров и Петър Гергьовски взеха златните медали надлежно в паралелния великански слалом и в паралелния слалом. Александър Кръшняк взе сребърни оценки в двете дисциплини, а Кристиян Георгиев и Петър Георгьовски приключиха четвърти на успореден слалом и успореден великански слалом.

Подкрепата към българския спорт е част от дългогодишната корпоративна обществена отговорност на Първа капиталова банка. Чрез целеви дарения, обществени начинания и спонсорски партньорства, Fibank продължава да поддържа българския спорт.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР