Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски не успя да се класира

...
Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски не успя да се класира
Коментари Харесай

Зографски не успя да премине първия кръг в Гармиш

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски не съумя да се класира за втория кръг на второто съревнование от веригата „ Четирите шанци “ в Гармиш-Пантеркирхен (Германия).

Българинът загуби своя двубой против някогашния победил в турнето Щефан Крафт (Австрия), откакто скочи едвам 103.0 метра. В същото време Крафт стигна до 122.5 метра и изцяло разумно победи в дуела със 118.4 на 63.9 точки, класирайки се за втория скок по-късно през днешния ден.

Зографски имаше проблеми още от началото на своя полет, откакто не отскочи по най-хубавия метод от масата, което докара до загуба на баланс, което от своя страна докара и до по-ниски оценки за жанр. В крайното класиране на надпреварата Зографски зае предпоследната позиция с най-късия полет, като зад него остана само олимпийският първенец Мариус Линдвик от Норвегия, който бе дисквалифициран поради нередности с гащеризона.

Начело в надпреварата в Гармиш след първите скокове е спечелилият от старта в Оберстдорф преди три дни Халвор Егнер Гранеруд, който направи скок от 140.0 метра и със 148.5 точки си обезпечи задатък от 0.6 точки по отношение на Анже Ланишек (Словения), който направи най-дългия скок в първия кръг, приземявайки се на 140.5 метра. Трети след първите скокове е водачът в генералното класиране за Световната купа Давид Кубацки (Полша), който скочи 136.0 метра и изостана на 6.8 пункта от водача.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР