Най-добрият български ски алпиец Алберт Попов даде интервю за предаването

...
Най-добрият български ски алпиец Алберт Попов даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Алберт Попов: Пожелавам си подиум в Световната купа през следавщия сезон

Най-добрият български ски алпиец Алберт Попов даде изявление за предаването " Арена спорт ", с цел да показа упованията си за идния сезон в Световната купа.

В момента Алберт е за малко в България, като употребява опцията да зарадва редица деца като част от самодейностите за Европейската седмица на спорта.

" В последна сметка това, което върша е за децата. Надявам се да запаля от ден на ден дребни деца да спортуват и да бъдат в планината. В последните години виждам, че това пламъче в действителност се е запалило ", показа щастливият Алберт.

Най-добрият ни алпиец се върна и към предишния сезон, когато на конкуренцията в Куршавел остана на косъм от дебютно качване на подиума в Световната купа.

" Яд ме е несъмнено, само че към този момент е в предишното, тъй че виждам да не го мисля. Със сигурност първите две-три седмици ме беше доста гняв, само че след диалог с треньора ми осъзнахме, че, може би, е било по-добре, с цел да остана стимулиран и да покажем през идващия сезон, че сме подготвени за тройката. Надявам се работата, която сме свършили през лятото да даде своя резултат и се надявам още от първите стартове да събера оптимален брой точки и да вляза измежду първите 15 скиори. Когато си измежду първите 15, номерата стартират да се въртят и мога да взема много по-преден номер, с който би ми оказал помощ на една по-добра писта да покажа по-добър резултат " съобщи Попов.

" Говорим си, че има климатично стопляне. Аз се приготвям на един и същи глетчер всяко лято към този момент 12 години и виждам, че снегът изчезва. Надявам се отсега нататък да сме по-внимателни с климата и да обръщаме внимание и на това, тъй като не е смешка работа ", разяснява българският скиор по отношение на измененията в климата.

Алберт разкри малко повече и по тази причина какво въздействие оказва върху него дългогодишната му другарка, за която той се сгоди през лятото.

" Тя е най-важният човек за мен, който в последните 6-7 години ме е бутал, стимулирал ме е и считам, че доста ми е помогнала за моето израстване ", съобщи родният скиор.

На финала Попов си пожела да се задържи допустимо най-дълго в елита в алпийските ски.

" Всеки един състезател има сред 5 и 7 години, в които се намира в своята пикова форма. Мисля, че аз встъпвам тъкмо в този интервал и се надявам да го задържа оптимално дълго. Пожелавам си да съм здрав, първи подиум в Световната купа следващата година и да остана все по този начин стимулиран и ухилен ", приключи Алберт Попов.

Автор: Десислава Францова

Цялото изявление с Албер Попов гледайте във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР