Най-добрият български състезател в класическата борба в категория до 97

...
Най-добрият български състезател в класическата борба в категория до 97
Коментари Харесай

Кирил Милов: Умората си оказа влияние, но вървим в правилната посока

Най-добрият български играч в класическата битка в категория до 97 кг Кирил Милов отстъпи на финала на Артур Алексанян и се задоволи със сребърен орден от Европейското състезание в Загреб. Кирил загуби битката с 1:5, като бе подложен в сутерен и позволи неточност, поради която арменецът небрежно натрупа четири точки и до края на часовника резервира задатъка си.

Милов към този момент има три сребърни медала от европейски шампионати - от 2018-а, 2022-ра и 2023-та, както и два сребърни от международни през 2018-а и 2022-ра. Именно Алексанян постоянно застава на пътя на Кирил и златото, а арменецът към този момент е шесткратен европейски първенец. Той има и четири международни трофеи, като е олимпийски златен медалист от Рио 2016, сребърен от Токио 2020 и бронзов от Лондон 2012.
5  Кирил Милов се завърна от европейското състезание по битка
Днес Милов приказва при завръщането си в България: “Доста сложни бяха последните 14-15 часа за мен, тъй като въпреки всичко изгубих финала. Предишния път изгубих финала на Световното от същия противник, доста ме е гняв, тъй като изгубих съвсем по същия метод. Успях да взема две точки, само че съдиите отредиха, че съм направил фал и ми ги взеха. Борбата се накъса, позволих доста глупава неточност. Но в огромния спорт, когато допуснеш неточност и съперникът ти е умел, се случва тъкмо това нещо.

Тренираме, с цел да почистим грешките за идващите надпревари и да сме по-подготвени.

Умората си оказа въздействие. когато се измориш, не можеш да мислиш вярно и не всяко решение е вярно.

Предишните битки с него съм имал по-голям почит, само че този път не съм си и помислял, че може да ме надвие. Бях 100 % уверен, е имам късмет да го надвия, че ще го смажа, само че се случва и това. Сега ще потренираме, ще изчистя грешките. Важното е, че виждам, че вървим в вярна посока и нещата стават все по-добре и по-добре ”, сподели Милов при завръщането си на родна земя.

Цялото изявление на сребърния европейски медалист може да намерите във видеото.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР