Най-добрият български плувец в момента - Антъни Иванов, ще се

...
Най-добрият български плувец в момента - Антъни Иванов, ще се
Коментари Харесай

Федерацията по плуване разреши на Антъни Иванов да тренира извън националния

Най-добрият български плувец сега - Антъни Иванов, ще се приготвя за олимпийските игри през лятото на 2021 година самостоятелно, с стратегия, направена от треньора му в университета в Съединени американски щати, а не с националния отбор.

Това беше решено на постоянно заседание на Управителния съвет на федерацията, извършено през днешния ден (7 април). Иванов е подал искане, а от централата ще се съобразят с него и обявиха, че ще му обезпечат всичко нужно за добра подготовка.

Снимка: Lap.bg

" Имейлът от Антъни Иванов беше за неговото решение по какъв начин да продължи подготовката за олимпийските игри. Съобразихме се с неговото предпочитание. Той желае да тренира с американския си треньор. Ще му бъде обезпечено, както е по контракт, всички благоприятни условия за осъществяване на добра подготовка. Разбрахме се ", съобщи президентът на федерацията Георги Аврамчев.

" Той не се отхвърля от националния тим, ще пътува с него, само че желае да продължи подготовката си по програмата, която е направена от неговия американски треньор в университета. Това беше планувано още от лятото на предходната година. Сега ни удостовери. Тук ще седи към 20 дни, ще тренира с персоналния му треньор - татко му, по стратегия, написана и предоставена от американския му треньор ", добави той.

Българският плувец съобщи това свое желание в разгара на допинг абсурда в националния отбор. Той беше безапелационен, че няма да разчита на селекционера Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров. В края на февруари bTV разкри за 3 позитивни проби на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. Тогава Иванов съобщи, че има вяра, че момчетата не са взели веществото станозолол самосиндикално.

Снимка: Lap.bg

Разследването на федерацията по случая продължава. След като станаха ясни трите проби, от централата поръчаха наново тестване на всички плувци, взели участие в лагерите, както и на дадените им хранителни добавки. Резултатите би трябвало да станат ясни в околните дни.

" Чакаме от антидопинговата организация резултатите за добавките и пробите от всички участващи в двата лагера всеки миг, към този момент минаха над 21 дни. Те са в лабораторията в Австрия. Мисля, че са тествани всички участници. 15 състезатели сме декларирали. Чакаме да излязат пробите и да получим фактура от антидопинговата емисия. След нашето искане, от Антидопинговата организация ни желаеха лист със състезатели, ние го предоставихме, както и къде се намират. От там нататък организацията по кое време и по какъв начин е взела проби, не мога да знам, тъй като е тяхно решение. ", съобщи Аврамчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР