Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със

...
Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със
Коментари Харесай

Първо в Sportal.bg! Спряха състезателните права на най-добрия български плувец, пропуска Париж 2024

Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със спрени състезатлени права, научи Sportal.bg.

Според информацията, с която Sportal.bg разполага, то Антъни Иванов няма право да се състезава от 10 октомври 2022 година през идващите 2 години, след наказване наложено от Световната андидопингова организация (WADA).

На процедура това значи, че Антъни Иванов сигурно ще пропусне присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024. 

Наказанието, което е наложено на 23-годишния плувец е по тази причина, че е пропуснал 3 пъти да се яви на извънсестезателен допинг тест през 2022 година.

На два пъти той е пропуснал да даде проби, до момента в който е упражнявал в Съединени американски щати, а последния трети път е бъл в София, научи Sportal.bg.
 Антъни Иванов подлага на критика практиките за извънсъстезателни допинг проби Антъни Иванов подлага на критика практиките за извънсъстезателни допинг проби
Съвсем неотдавна Антъни Иванов подлага на критика системата за взимане на извънсъстезателни допинг проби. Държавният рекордьор на 200 метра бътерфлай, който учи и тренира в Съединени американски щати, е засегнат от честите инспекции, които пречат на персоналния живот на спортистите и даже загатна, че тези практики може да то откажат от спорта.

View this post on Instagram
A post shared by Antani Ivanov (@antaniivanov_fly)

" Пиша това, тъй като ми писна от всичко, което се случва зад кулисите към професионалните спортисти. Проверяват ме отвън посоченото време за тестване, което е сред 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво знамение излязох и си ревизирах телефона. Ако не го направя, ме упрекват, че се укривам.

Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са разполагаем за тестване 24/7. Това важи единствено за някои от тях, други имат " КОВИД " през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки господ знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестванията за допинг са цялостен подбив ", написа Антъни Иванов в " Инстаграм " на 4 октомври.

Става неуместно. Не разбирам по какъв начин би трябвало да си разполагаем, домът ти би трябвало да е разполагаем, персоналният ти живот би трябвало да е разполагаем 24/7, тъй като си добър състезател. Трябва да допускаш хора в къщата си когато и да е на деня без предизвестие. Това би трябвало да се промени. Отблъскват ме от нещо, което обичам, и това ме боли доста ", написа още Антъни Иванов на същата дата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР