Най-добрият български плувец - Антъни Иванов, шестият и седмият от

...
Най-добрият български плувец - Антъни Иванов, шестият и седмият от
Коментари Харесай

Антъни, Янчев и Левтеров в битка за кралската дисциплина

Най-добрият български плувец - Антъни Иванов, шестият и седмият от европейското състезание за юноши – Йордан Янчев и Калоян Левтеров, ще създадат завладяваща борбата в кралската дисциплинираност 100 м св. жанр на държавния шампионат за мъже и дами на столичния басейн „ Диана “, провеждащ се от четвъртък до неделя (11-14 юли).

За шампионата, което е олимпийска подготовка за Токио следващата година, са декларирани 327 състезатели от 39 клуба, в това число и Република Северна Македония, Турция и Хърватия. Мъжете са 182 мъже, 145 са дамите.

Антъни Иванов ще плува на шампионата за подготвителен резултат, защото в понеделник лети за международното състезание за Южна Корея, само че това не му пречи да нападна държавния връх на 100 м св. жанр. Състезателят на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев е подобрил в Съединени американски щати доста подводната част, наблягайки на честотата на придвижванията и мощността за сметка на амплитудата.

16-годишният рекордьор в гърба Калоян Левтеров пропуща стотака, поради кралската дисциплинираност, на която с летящ старт на щафетата 4 по 100 м кроул на европейското състезание в Казан направи слизане под 50 секунди. – 49,96. Състезателят на Жорж Станкович и Славия даде първо време в пресявките с 51,78 сек.

Втори е поливалентният кроулист Йордан Янчев – 51,83 сек. Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански е с капацитет за плуване за 50 секунди. Времето на Антъни от сериите е пето – 52,80 сек. Той ще се изправи против Левтеров и на 50 м тил, където борбата ще бъде тройна с включването на ветерана Мартин Желев.

Иначе първият от отборния държавен шампионат напролет Павел Банчев получи отмора след европейското състезание в Казан от треньорката си Петя Миладинова.

Държавният връх е на Александър Николов 49,53 сек. от 30 юни 2017 година Юношеският стандарт е на Йосиф Миладинов – 51,23 секунди от 13 май на шампионата „ Мултинейшън “ в Австрия.

Финалната сесия на първия спортен ден се открива в 18:00 ч.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР