Най-добрият български мотоциклетист през последните години Мартин Чой си постави

...
Най-добрият български мотоциклетист през последните години Мартин Чой си постави
Коментари Харесай

Мартин Чой: Искам да се представя още по-добре на 24 часа на Льо Ман

Най-добрият български мотоциклетист през последните години Мартин Чой си сложи за цел още по-добро класиране на " 24-те часа на Льо Ман " през 2021 година.

Той ще кара още веднъж с италианците Кристиан и Федерико Наполи в тима на Energie Endurance - Kawasaki в конкуренцията за устойчивост, а настрана от това ще се бори за отбрана на купите в клас Супербайк на националния и европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

" При мен спортният развой не прекъсва. Веднага след последното съревнование започнахме подготовка за сезон 2021 и всичко върви по проект. Насочили сме се към националния шампионат, европейския шампионат и международния шампионат за устойчивост (EWC). Отборът е на доста високо равнище и подготовката за 2021 година към този момент тече, защото има да се създадат много неща.

В сериите за устойчивост ще карам още веднъж с тима от тази година. Имаме към този момент няколко изпратени мейла от тях, държим връзка и изчисляваме по кое време ще стартират тестванията за " 24 часа на Льо Ман ". Целта е да се представим още по-добре в това грандиозно съревнование. Ще бъда със същите съотборници и това е добре, тъй като си пасваме като габарити и движение, а това е най-важно в международния шампионат за устойчивост. Искам да си пожелая още от в този момент един " Льо Ман ", в който да нямам проблеми. Досега това не се е случвало. Състезанието е доста тежко и колкото и да си бърз, за 24 часа доста неща могат да се случат.

Имам 23-годишна кариера в моторните спортове. Израснал съм с Богдан Николов, а Ангел Траков го познавам доста добре. Той е предан на моторните спортове и съм сигурен, че ще даде всичко от себе си, с цел да помогне. Надявам се да има нови неща и в околните години да бъде построена същинска писта в България, колкото и да е комплицирано това. Могат да разчитат на мен за всичко, с което мога да съм потребен.

България има огромни гении и Никола (Николаев) е един от тях. Това е извънредно огромен триумф за българския мотоспорт, защото в Испания конкуренцията е убийствена, а той завоюва локалния шампионат с пет първи места. Той в действителност е огромен гений и бих му оказал помощ с каквото мога. Много скоро той ще стартира да печели и в огромните шампионати.

Никола тренира с Moto4 още от предходната година. Мислехме да го качим в категорията още през този сезон, само че той беше прекомерно лек. Тази година дръпна с килограмите и ще му бъде по-лесно. В тестванията се показва доста добре и задачата за следващата година е да привиква с мотоциклета, с цел да натрупа опит. Сигурен съм, че скоро ще дава същите резултати като със супермото до 65сс. Дано един ден го забележим и в MotoGP. С подобен гений като него, да бъде жив и здрав, резултатите ще дойдат рано или късно ", показа Мартин Чой.
 Министър Кралев награди младата вяра на българския мотоциклетизъм Теодор Кабакчиев
Министър Кралев награди младата вяра на българския мотоциклетизъм Теодор Кабакчиев

Двамата разясниха и миналия сезон в България
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР