Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой се готви за поредното си

...
Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой се готви за поредното си
Коментари Харесай

Мартин Чой сменя двете гуми с четири

Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой се готви за следващото си предизвикателство. На 16 септември, на писта " Пауталия " в Кюстендил, ще се организира първото по рода си за България, а и цяла Източна Европа, отборно картинг съревнование по устойчивост от вида на " 24 часа на Льо Ман ". Българският формат се назовава " ЕКО 12ч. на България ".

Въпреки че излиза от зоната си на комфорт и сменя мотора с картинг, Мартин има богат опит в сходни надпревари. Зад гърба му са към този момент три участия в " 24 часа на Льо Ман " и по един старт в " 8 часа на Ошерслебен " и " 8 часа на Словакия кръг ".


В тима на Мартин " EKO Racing Team " ще влязат някогашният играч в MotoGP Лукаш Пешек, познатият ни от " 24 часа на Льо Ман " Яро Черни и Михаил Иванов. В рамките на конкуренцията, те ще премерят сили със международно известни имена от Формула 1 и Moto GP, като Витантонио Лиуци, прочут с успеха си над Михаел Шумахер през 2001 година и международният първенец по картинг от 2000 година Колин Браун.

" Много се вълнувам за 12-те часа на България. Подобно нещо не е правено досега в тази част на Европа, а това, че България е хазаин, е напряко необикновено. Имам много опит с шофирането на 4 гуми, а и към този момент съм взел участие в няколко ендюранс шампионата, тъй че възнамерявам да дам всичко от себе си. За мотивацията ми способства и фактът, че ще караме пред родна аудитория. Конкуренцията също не е за подценяване. Бившият международен първенец Колин Браун и Витантонио Лиуци, който преди време победи Шумахер на личната му писта в Германия, ще бъдат в един тим. Със сигурност ще бъде доста забавно. Каня всички почитатели на моторните спортове да ни гледат. Входът е свободен, а страстите са обезпечени! ", показа Мартин Чой, в компанията на изпълнителния шеф на " ЕКО България " Алексис Атанасопулос.

" В България има ужасно доста почитатели на автомобилните и моторните спортове. За нас от " ЕКО България " е чест да можем да им осигурим сходно неповторимо преживяване. Лично аз считам, че тук има голям капацитет за развиването на такива събития. Освен това, имаме и доста надарени състезатели. Мартин е най-яркият образец и по тази причина го поддържаме към този момент 8 следващи години ", съобщи господин Атанасопулос.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР