Най-добрият български джудист Ивайло Иванов заяви, че е доволен от

...
Най-добрият български джудист Ивайло Иванов заяви, че е доволен от
Коментари Харесай

Най-добрият наш джудист – със сребро в Баку

Най-добрият български джудист Ивайло Иванов съобщи, че е удовлетворен от себе си, откакто в неделя завоюва сребърно отличие в първия си край в новата му категория от шампионат за Големия шлем. В решителната битка при 90-килограмовите в Баку (Азербайджан) българинът отстъпи пред двукратния европейски първенец Михаил Иголников (Русия), който е и пети на олимпиадата.

„ Дори и да не съм взел орден за мен е значимо да се боря добре, да съм невъзмутим, фокусиран, провиснал. Доволен съм от себе си на това съревнование. Направих мощни битки, против доста положителни състезатели, бях спокоен и мислех трезво. Може да се каже, че на този шампионат бях с класа над оставалите “, сподели Иванов на конференция.

„ Човек постоянно позволява неточности, само че би трябвало да се опитаме да ги минимизираме. До Европейското състезание и до олимпиадата би трябвало да почистим всички неточности. Джудото стана като другите спортове, в случай че не се позволяват неточности и си интелигентен, доста е мъчно да загубиш “, добави той.

Ивайло Иванов получи награда от федерацията за триумфа, като премията му бе връчена от президента на БФ Джудо Румен Стоилов и от вицепрезидента Даме Стойков.

Стоилов, разгласи че федерацията е на 100 % финансирана от страната до края на годината.

„ Вчера подписах контракт със Спортното министерство за в допълнение финансиране. Тези средства бяха гласувани в Народното събрание. Благодаря на министър Димитър Илиев и на професор Даниела Дашева “, сподели той.

Преди да получи спомагателното финансиране, федерацията бе завършила парите още през месец юни.

„ Оттогава до момента може би са минали 15 надпревари, и макар всички условия, нямаме пропуснат шампионат, с помощта на Даме Стойков и сътрудниците от федерацията. Три месеца се справяхме на мускули. Най-накрая специалистите в министерството проумяха, че ние сме един от дребното рейтингови спортове. Ако не участваме на шампионати, няма да имаме шансове за квоти. За образец, в случай че Ивайло пропусне два шампионата, може и да излезе от топ 30 на ранглистата. Доволни сме, че са разбрали какво значи да готвиш състезатели и тим. На последните олимпийски игри имахме трима състезатели, което беше върхът в българското джудо по време на демокрацията. Ако вземем четири квоти в този момент, ще бъдем герои в спокойно време “, сподели Иванов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР