Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев може съвсем

...
Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев може съвсем
Коментари Харесай

Кобрата близо до сблъсък с Джошуа, пращат му изненадващ съперник

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев може напълно скоро да стане кандидат за международната купа на Антъни Джошуа във версия IBF (Международна боксова федерация). Мениджърът на британеца Еди Хърн удостовери това посредством известие в обществената мрежа „ Туитър ” за мач сред Пулев и Дилиън Уайт, който е съотечественик на Джошуа и има 23 победи от 24 мача на кръга, като 17 от триумфите му са с нокаут.

“Току-що получи писмо от IBF за плануван претендентски мач сред Дилиън Уайт и Кубрат Пулев. Интересни времена предстоят за тежката категория в тази дизивия ”, написа Хърн.



Досега се знаеше, че Кобрата би трябвало да се бие с Доминик Бризийл в мач, който да дефинира наложителния кандидат за пояса на IBF, а за дати се спрягаха 26 май или 2 юни.

Кубрат Пулев към този момент бе формален кандидат за поясите на Джошуа преди половин година, когато получи травма и срещата сред двамата в Кардиф пропадна. Оттогава българинът се възвръща./Блиц



" Никой не желае да гледа дуел сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев "

Един от водещите бокс-анализатори на Острова Елиът Уорсел показа упованията си за това, коя би трябвало да е идната борба на Антъни Джошуа и измежду вариантите му попадна и българската звезда Кубрат Пулев. Но съгласно него, това е мач, който в никакъв случай и на никое място не би желал да гледа, а също така думите му към българина бяха много хапливи.

Ето и какво написа създателят за едно от най-четените издания за бокс Boxing News Online:

" Още когато в началото този мач беше плануван за октомври предходната година, беше много неприветлив. Така че можете да сте сигурни, че опцията за провеждането на подобен мач тази година никой в никакъв случай не би изискал да се реализира. "

" Едно време Пулев може би беше добър боксьор. Но през 2017 година организира единствено една битка, когато победи със съдийско решение Кевин Джонсън. И към този момент, наближавайки 37-ия си рожден ден, наподобява надалеч от най-хубавите си дни. А и също така беше сдъвкан и изплют от Владимир Кличко през 2014 година "

" И още нещо - няма безусловно никакъв интерес този мач да бъде продаден. Пулев не е във форма, не се е присъединил в заканите към Джошуа, няма безусловно никаква история с него, а също така имаше своя златен късмет, само че не съумя да се възползва от него ", проучва Уорсел.

И заключи леко шеговито в стила на цялата си публикация, касаеща се за нелогичността в професионалния бокс като цяло, че " нищо чудно да забележим точно подобен мач през лятото ". Но упованията на всички са Антъни Джошуа да играе с Дионтей Уайлдър за обединяването на четирите международни трофеи.

 

topsport.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР