Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев даде специално интервю

...
Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев даде специално интервю
Коментари Харесай

Кубрат Пулев за Sportal.bg: Фюри е трудна мишена, но желая категорична победа

Най-добрият български боксьор при експертите Кубрат Пулев даде особено изявление за Sportal.bg преди дълго чакания му конфликт с Хюи Фюри на 27 октомври в софийската зала "Арена Армеец ".

ТРЕНИРОВКИТЕ

“Чувствам се идеално. Липсата на формален мач от толкоз време се отрази дотолкоз, че си направих хубава отмора. Сега съм гладен за победа и за борба. Тренирах в олимпийската база Кинбаум, там беше идеално, всичко беше доста добре, погаждам се с треньора. Имаше и други момчета, които упражняваха там, беше с въодушевление и смешки.
 Кубрат Пулев даде конференция със противника си Хюи Фюри @@@

Спаринги направих с хора, които са работили с Кличко и Джошуа. Добри спаринг сътрудници, положителни спаринги се получиха, следва ми през днешния ден последният. Контузията беше много от дълго време, тя е отшумяла. Какво да кажа, мисля, че съм супер, усещам се добре, с доста мощна сила.”

ЗАУЕРЛАНД

“Разбира се, че в този момент има разлика, спрямо работата със “Зауерланд”. Естествено, в този момент към този момент аз вземам решение множеството неща и от мен зависят. С Ивайло Гоцев и с EPIC Sport гледаме напред в една посока, всичко е много съсредоточено и точно поради това мачкаме крепко. Със “Заулеранд” беше като “орел, рак и щука”. Такъв беше договорът, че моят глас не се чуваше, само че и те не съблюдаваха контракта. Имаше проценти, които трябваше да им давам, само че те си играха зад тила ми и си взимаха повече пари. Това е неточно и по тази причина им дадох тези пари, с цел да не преставам напред и да мачкам, а не да съм един тип тяхна машина за пари и да ме употребяват. Имах контракт, не бях подготвен, не считам, че беше положително решение на момента, тогава не беше и неотложно. Но като предстоят огромни борби, каквато е в този момент, просто нямаше по какъв начин към този момент да не спра. Договорът ми с тях беше до края на 2018, значи, в случай че бях изчакал два месеца, парите щяха да са ми подарък. Ако бях отишъл на отмора, примерно, щеше да ми е безвъзмездна, а и да съм напред 150 000 $. Такива неща (да се заплаща отплата за прибързано прекратяване) нормално хората вършат, когато им остават 3-4 години от договорите, само че аз желаех да продължа напред с хубава сила.

ХЮИ ФЮРИ

“В частта на разменяне на реплики преди дуела нямам тактика. Стратегия имахме против Чисора, тъй като той беше по-агресивен и се държеше по този начин, даже физически имаше ексцесии. Там имаше повече концепция по какъв начин да го блокираме, по какъв начин да му противодействаме и това държание да му изиграе неприятна смешка, а не на мен. Така се получи, а и имаше и шоу. Но в този момент нямам тактика, съгласно държанието на съперника се държа и аз. Аз почитам съперника и когато и той има нужното почитание, аз съм ОК.
 Кубрат Пулев даде конференция със противника си Хюи Фюри @@@

Като жанр е неуместен, сигурно не е несръчен, дори е техничен, просто е супер неуместен като жанр на боксиране. Труден е за удряне, сложна цел е, несъмнено, крив е. Смятам, че упражнявам добре, гледаме го, проучваме непрекъснато и считам, че ще се опълчва на тази неудобност.

Прогноза не мога да направя, само че мога да си пожелая една безапелационна победа, оттова нататък Господ да реши по какъв начин тъкмо.”

ФАКТОРЪТ “ДОМАКИНСТВО”

“По-спокоен съм, че от позиция на организацията няма да има някакви подводни камъни (както, да вземем за пример, беше при някои трикове на Владимир Кличко). Макар че нищо не се знае, има си съдии, които са от Щатите, те са интернационалните съдии, те не са българи и нищо не се знае. Мисля, че най-важното е моята игра и багра на кръга, а не толкоз съдиите и игрите преди мача, те не играят такава роля, едвам съм подготвен душевен, физически, постоянен, и да мачкам крепко.

Не вземам участие в организацията, а в проекта за организацията. Оттам нататък хората си гонят дилемите. Първоначално сме структурирали като организация и оттова нататък те си гонят дилемите и всичко си върви.”

НАЙ-ДОБЪР МАЧ В КАРИЕРАТА?

“Не мога да кажа, че някой е най-хубав мач, мисля, че най-хубавият следва. Да се надяваме, че най-хубавият занапред следва.”
 Кубрат Пулев даде конференция със противника си Хюи Фюри @@@

ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ

“Дано да е изрично, само че чакам да победи, естествено, това се надявам. Брат ми постоянно тренира добре, целеустремено, доста е работлив, не е от мързеливите. Аз съм една концепция по-мързелив от него, постоянно е порядъчен и това ще го изведе до триумф. Той е в действителност доста добър боксьор, това би трябвало да му бъде първата купа и ще се веселя да я завоюва.”

СИЛВЕСТЪР СТАЛОУН

“Организаторите го поканиха и той е споделил, че ще участва, стига да няма здравословен проблем, тъй като той не е напълно добре. Разбира се, че това е бонус за мен и за самото събитие.”

УАЙЛДЪР - ФЮРИ

“Мисля, че Уайлдър ще завоюва.”



МАЧA ЗА СВЕТОВНАТА ТИТЛА

“Не ме тормози, че може да се чака към една година, значимото е, че този миг ще пристигна. Не ме тормози и да изчакам и да направя няколко мача. Аз съм непрекъснат човек и такива неща не ми въздействат неприятно, не ме тормози въобще. Отделно, аз съм младо момче и бъдещето е пред мен.”

ПРИЗИВ ЗА ФЕНОВЕТЕ

“Да заповядат, това е едно спортно събитие, което човек не може да види всеки ден. Аз направих нужното това да се случи в нашата дребна България и съм доста щастив от обстоятелството. Надявам се да има мощна българска аудитория, тъй като ще има огромна британска такава. Надявам се нашите почитатели да ни поддържат мощно и да им доставим удоволствието да победим. Смятам, че това ще им остане и в съзнанието като прекрасен спомен.”

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР