Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев може да се бие за

...
Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев може да се бие за
Коментари Харесай

Кубрат Пулев може да се бие за световна титла в София

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев може да се бие за елементарната международна купа на WBA в тежка категория. Информацията е на известния боксов публицист Дан Рафаел, който твърди, че " Кобрата " ще се изправи против 39-годишния Махмуд Чар, предава " Фокус ".

Според Рафаел, борбата към този момент е контрактувана, като тя ще се организира в София. По всяка възможност мачът ще се организира през март, само че към момента няма нищо публично.

Световната боксова асоциация има две международни трофеи в тежката дивизия - украинецът Олександър Усик е собственик на " Супер " купата, до момента в който Чар държи така наречен елементарна купа.

Сириецът Чар има немско поданство и дълги години се биеше под името Мануел Чар, само че преди няколко години реши да смени назад името си на Махмуд.

Той е една от най-противоречивите фигури в бокса, имайки поради обстоятелството, че остава " първенец ", макар че не се е бил от декември 2022 година За последните 32 месеца той има едвам три мача, а въпросната купа бе извоювана от Чар през 2017 година и по този начин и не я отбрани в никакъв случай.

42-годишният Пулев се завърна на кръга през декември 2023 година, побеждавайки поляка Анджей Вавжик посредством единомислещо решение в Съединени американски щати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР