Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев завърши на 16-та позиция в

...
Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев завърши на 16-та позиция в
Коментари Харесай

Владимир Илиев 16-и в преследването на световното по биатлон, злато за Йоханес Бьо

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев приключи на 16-та позиция в преследването на 12.5 километра от Световното състезание по биатлон в Оберхоф (Германия). 35-годишният играч завоюва четири позиции по отношение на своя резултат от вчерашния спринт.

Илиев позволи общо три неточности. Така той реализира второто си най-хубаво класиране в гонене на Световни шампионати след шестото място в Контиолахти 2015.

Титлата в през днешния ден завоюва норвежецът Йоханес Тингнес Бьо след тотална доминация по трасето. Той започва с задатък от 15 секунди пред своя по-голям брат Тарей и след безгрешна пукотевица изцяло предстоящо завоюва златния орден.

Сребърното отличие бе извоювано от втория от различен норвежец - Стурла Холм Легрейд, който също като Бьо смъкна всичките си 20 цели. Така той съумя да изпревари Тарей Бьо, който бе непогрешим от лежащ, само че позволи по две неточности във всяка от стрелбите от прав. Тарей Бьо приключи в подножието на подиума през днешния ден, откакто загуби финалния спринт против шведа Себастиан Самуелсон, който завъртя две наказателни обиколки на последната пукотевица.

Програмата на Световното състезание по биатлон в Оберхоф продължава във вторник с мъжкия самостоятелен старт на 20 километра, който ще започва в 15:30 часа българско време. Точно 24 часа по-късно ще се организира и женската самостоятелна дисциплинираност на 15 километра.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР