Най-добрият български баскетболист Александър Везенков сподели в „Неделята на NOVA”

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков сподели в „Неделята на NOVA”
Коментари Харесай

Везенков се връща в Гърция, за да преговаря за неясното си бъдеще

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков показа в „ Неделята на NOVA” за времето прекарано по време на изолацията и изключителното състояние. Той разкри, че от всичко това могат да се извадят позитиви и че идната седмица ще пътува за Гърция, с цел да се разбере дали договорът му ще бъде възобновен.

„ Аз пребивавам тук. Исках да оказа помощ с каквото мога. Помощта не е единствено с пари. Виждаме какъв брой медицински сестри помагаха. Ние просто трябваше да си останем у дома “, съобщи във връзка седмиците, изкарани вкъщи в Ботевград.

Везенков е извънредно удовлетворен, че е прекарал доста време с татко си. Гледал е много филми. Според него оттук насетне всичко ще е малко по-различно, само че се надява да сме малко по-добри. Относно прекратяването на сезона в европейския баскетбол той сподели следното:

„ Това бе най-логичното, което трябваше да стане. Ние, като играчи излязохме с позиция, че за нашето здраве е по-добре да се приключи и да се стартира новият сезон с по-голяма упоритост, по-голям хъс. Да, правилно е, че 6-7 месеца няма да сме играли, само че в този момент всеки ще се приготви добре. Сега, в случай че тези мачове се бяха играли, не знам качеството какво би било. Вече сме малко по-спокойни. Знаем, че няма да има мачове и всеки гледа какво ще стане в бъдеще “, сигурен е българинът.

Договорът на 24-годишния играч с Олимпиакос изтича през лятото, а към този миг той няма подписано съглашение с нов тим, само че е спокоен за бъдещето си.

„ Отивам в Гърция през идната седмица, с цел да видя какво е ситуацията, да приказвам с моя сътрудник. Още е рано да се мислят тези неща. Има време. Там се усещам добре. Познавам тима, познавам ситуацията. Те ми оказват помощ доста, само че да забележим. Всичко е отворено, да забележим всички предложения и ще преценява къде е най-хубавото за моята кариера “, разкри Александър.

Междувременно тимът от НБА „ Бруклин Нетс “, който го избра в драфта преди 3 години продължава да следи неговото показване.

Освен това всеки ден той продължава да следва препоръките на своя татко.

„ Да не се трансформирам, да съм откровен към хората, да мога да ги погледна в очите, да се веселя на играта, да работя всеки ден и да си слагам високи цели и фантазии. Да не помня бързо за положителното и за неприятното и да не преставам да пъдя своята цел “

Въпреки че е роден в Гърция, той в никакъв случай не не помни от кое място е тръгнал.

„ Макар и да съм живял малко тук, аз знам, че България е дала доста на моите родители, на моите баби и дядовци. Затова е чест да играя за националния тим. Това е нещо друго, играя за цялата страна “, откровен е Везенков.

„ Нещата в българския баскетбол са малко комплицирани. Не е това, което би трябвало да бъде. Не знам тъкмо къде е грешката, само че би трябвало да се премисли доста добре, тъй като тимовете ни не играят в доста мощни европейски шампионати. Играчи мъчно пробиват в Европа. Вместо интриги и проблеми, всеки да се замисли за какво не произвеждаме играчи и за какво сме толкоз обратно. Дали е неточност на треньорите, дали е неточност на играчите, дали на федерацията? Трябва да се работи с деца, с школите. Завистта, кой е по-голям и кой може да реализира повече, време е да спре, тъй като изоставаме фрапантно “, поучава крилото.

„ Не мога да кажа, че съм по-различен. Всеки знае своя път. Аз съм привикнал да поемам отговорност от дребна възраст. Дали на терена или отвън него. Моята фантазия не е на 23 или 24 до такава степен да свърша. Гледам в бъдещето и по какъв начин да ставам по-добър баскетболист, тъй като одобрявам тази игра. Направих я специалност. Тя ми дава всичко. Дава ми успокоение. За да си огромен състезател, би трябвало лишаване. Ако се лишиш от нещо, това може да ти даде нещо друго “, приключи 206-сантиметровият спортист.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР